Hirdetés

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

Régi módszerekkel adja ki első lemezét az Abigél, amit stream koncert támogat

Az Abigél csütörtökön, egy live stream koncert keretében mutatja be új nagylemezét, ahol egyben az egész anyagot, a korábban már publikált dalokkal együtt el fogja játszani a zenekar, méghozzá speciális fény és díszlet között. Az album csak később lesz hallható a digitális zenei szolgáltatóknál és felületeken, és kicsit old school módon (a zenekar mentalitása is ilyen) először CD-n vásárolható meg a zenekari webshopon, illetve egy kezdő merch póló is készül az eseményre, ami szintén előrendelhető.

Hirdetés

A lemez egyébként már tavaly nyár óta kész van. A felvételeket Gál Máté készítette (Run Over Dogs), mix plusz master Zwickl Ábel, Várallyay Benedek, a borítót pedig Nové Soma és Erhardt Domonkos készítették. A lemezbemutató már rég lekötve, és a turné is összeállt már, csak ugye nem lehet koncertezni. Szóval egyelőre marad az otthoni zenehallgatás, akár CD-ről, aki live streamről:

A csütörtöki live stream „koncertünk” számunkra is egy elég izgalmas esemény, mivel hosszú idő után először játszunk élőben, ráadásul egy olyan különleges formában, ahol nincs azonnali visszajelzés a közönségtől, nem érezzük a megszokott rezdüléseket, hanem egy steril stúdióban fogunk a stábbal együtt zúzni, az egészet pedig az emberek otthonról élőben nézhetik és hozzá is szólhatnak. Amikor az OMC-től (Open Music Channel) lehetőséget kaptunk erre a bulira, nem volt kérdés, hogy elvállaljuk, mivel szerettük volna megmutatni, hogy min dolgoztunk az elmúlt időszakban, ugyanis itt fog először elhangzani a teljes nagylemezünk, a ’Sugarmama’. Ja meg Huni már a kezdetektől fogva az OMC műsorait vezeti, szóval szerettünk volna neki még több feladatot adni, így most nemcsak egy egész adást fog levezényelni, hanem még játszania is kell.

A lemez születéséről:

A ’Sugarmama’ a tavalyi évünk teljes lenyomata, vagyis inkább 2020 első felének, ugyanis az album már több mint fél éve kész van. Tavaly januárban vonultunk el vidékre az első alkotótáborunkba, ahol már pár dalt véglegesítettünk a lemezre, aztán Februárban az Akvárium Nagy Halljában játszottunk, ami akkora lendületet adott nekünk, hogy ki is jelöltük a következő elvonulás időpontját. Ezt akkor még nem tudtuk, de a járvány miatt minden bedőlt, ezért még életbevágóbb volt, hogy el tudjunk menni egy nyugodt helyre, ahol csak a zeneírással kell foglalkoznunk. Ez alkalommal szinte már a teljes anyag megszületett, júliusban pedig el is kezdtük felvenni a stúdióban.

A dalokról, címről:

A ’Sugarmama’ egy olyan fiktív karakter, akit valós események inspiráltak. Ő az, aki után rengetegen sóvárognak. Dekoratív megjelenés, rengeteg pénz és egy olyan kapcsolat, ami hosszú távon kicsinál, és teljesen beleőrülsz, mégis imádod. Ez a lemez egyik legintenzívebb dala, és szinte ez született meg a leggyorsabban a semmiből, ráadásul ez egy olyan hangulatvilágú szám, ami eddig nem igazán jellemezte a zenekart, ezért kézenfekvő volt, hogy ráhúzzuk az albumra ezt a fajta attitűdöt. A teljes lemezt egyfajta felszabadultság lengi körül, mindhárman alapvetően jó kedélyűek és pozitív meglátásúak vagyunk, és imádjuk a kreatív folyamatokat, amik egy album készítésével járnak. Szerintem ez a mentalitás abszolút érződik ezen az anyagon, de végső soron úgysem mi fogjuk ezt megmondani.

A támogatásról:

A ‘Sugarmama’ lemez CD, illetve már pólók is kaphatóak, amit a popshop.hu oldalán meg lehet rendelni, aki szeretné egy kicsit támogatni a zenekart. Izgalmas ez az egész, mivel előtte még sosem adtunk ki olyan terméket a kezünk közül, amit fizikailag is meg lehet fogni, vagy adott esetben vásárolni, így akárhányan is rendelnek a merch-ből, minden egyes emberkének hálásak leszünk (és már vagyunk is)!  Mindenképpen szerettük volna először fizikai formában megjelentetni az anyagot, hogy egy kicsit meglegyen az oldschool fless, de természetesen az összes streaming platformon is elérhető lesz hamarosan az album. Jelenleg a legújabb videoklipünk végső vágásai zajlanak, ami majd egy beharangozóként fog debütálni, mielőtt felkerülne a lemez az internetes elosztókra.

Kommentek

35,678KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
737FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Programok

Lemezkritikák

Beszámolók

Audiópartnerünk