Hirdetés
Hirdetés

Európa-turnéra indul a Carson Coma

A Carson Coma a brit ATC ügynökség segítségével idén ősszel tíz állomásos Európa-turnéra indul. Ez lesz a zenekar eddigi leghosszabb külföldi koncertkörútja, két hét alatt összesen nyolc országban és tíz városban játszanak majd, Bécstől Londonon át Münchenig.

Hirdetés

A Carson Coma idén ünnepelte 5. születésnapját több, mint tízezer emberrel együtt az MVM Dome-ban, legutóbbi lemezük, az IV sikere után pedig egyre többen követelik őket külföldön is. Így a zenekar a fesztiválszezon és nyárzáró Budapest Parkos koncertje után beveszi az európai klubok színpadait is. Erről mesélt a zenekar frontembere, Fekete Giorgio.

„Azon túl, hogy mint minden évben, idén nyáron is megpróbálunk a lehető legtöbb magyarországi helyszínre eljutni, azt vettük észre, hogy óriási érdeklődés van a zenekar iránt a külföldre emigrált magyar közösségekben, így az angol ATC ügynökséggel  karöltve (akik olyan előadókkal dolgoznak együtt, mint Nick Cave, Passenger, Big Thief) igyekszünk ennek az igénynek eleget tenni.”

A turné október 30-án, Bécsben indul, majd fellépnek még Prágában, Varsóban, Berlinben, Kölnben, Amszterdamban, Londonban, Párizsban és Zürichben, a körutat pedig november 12-én zárják Münchenben, amiről a zenekar dobosa, Héra Barnabás mesélt.

„Életünkben először koncertezzük végig a legnagyobb európai városokat, életünkben először töltünk együtt ennyi időt egy huzamban – nagyon veszélyes kaland lesz. A legutóbbi nemzetközi koncertsorozatunk számomra az öt nap alatt három táska és egy pár cipő elhagyását jelentette, remélem, hogy a két hét alatt ez nem fog hasonló arányban növekedni, bízunk a legjobbakban. Tavaly elég emlékezetes felvételek készültek a turnéról, jó lenne, ha idén ősszel is jönne velünk valaki egy kamerával, mert valószínűleg lesz mit megörökíteni.”

A tavalyi koncertkörúton gyűjtött izgalmas tapasztalatokról is mesélt Fekete Giorgio:

„A tavalyi, rövidebb EU turné fantasztikus élmény volt, mind az együtt utazás, mind a koncertek szempontjából: például Berlinben egy srác odajött a koncert után, hogy jó volt egy este erejéig újra otthon éreznem magamat. Nem meglepő módon a Feldobom a követ című dalunk ment a legnagyobbat ezeken az estéken.”

https://www.youtube.com/watch?v=R57gv7jjT-o&list=OLAK5uy_kWijQG-S1iRV8iqTmaqrqFBT_6dWKZd4I&index=2

Ehhez Héra Barnabás hozzátette:

„A kint élő magyar haverjainkon túl bízunk benne, hogy több helyszínen is érnek majd minket olyan meglepetések, mint tavaly, amikor egy kedves holland csapat halandzsázva énekelte velünk a dalszövegeket. Idén egy fokkal több angol dallal készülünk.”

A zenekar a külföldi koncertek előtt, szeptember 20-án, a Budapest Parkban búcsúztatja majd a nyarat.

A turné állomásaira a jegyértékesítés április 26-án 10 órakor indul a www.carsoncoma.hu weboldalon.

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

38,981KedvelőTetszik
3,058KövetőKövetés
3,790FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók