Hirdetés
Hirdetés

Ölel – Premieren a Planéta első dala

Energikus és egyben nyomasztó klippel debütál a Planéta legelső dala, az Ölel. Az alternatív-indie rock színtérre sorolható zenekar, a nehezen megfogalmazható érzelmek kibontására vállalkozik első lemezével.

Hirdetés

Veréb Zoltán 2018-ban alapította a zenekart Exopop néven, amely az évek során rengeteget formálódott és fejlődött. 2023-ban kezdtek el dolgozni Nyomát sem látom az esőnek című nagylemezükön, ami teljes változást hozott a zenekar életébe. Az új vízió, amit elképzeltek, már Planéta néven lát napvilágot és működik tovább. Erről mesél bővebben a zenekar frontembere, Fülöp Ádám (Phil):

Az Exopop-korszakban túl sok hatás ért minket, túl sok szempontnak akartunk megfelelni mind zeneileg, mind szövegileg. A végeredménnyel valahogy sosem voltunk igazán elégedettek. Nem éreztük teljesen őszintének. Ez a felismerés nyitott egy új kaput előttünk, elkezdtünk dolgozni egy új lemezen,ahol már teljesen más megközelítéssel fogtunk neki a dalok írásának. A közös munkára fókuszáltunk, nem korlátoztuk magunkat. Nagyobb hangsúlyt fektettem a dalszövegekre, hogy azok még jobban és hitelesebben visszaadják azt az állapotot, amiben vagyok vagy amikkel épp foglalkozom, és zavarnak. A vicces, könnyed témák feldolgozása valahogy sosem okozott katarzist bennem. Maradt a magánéleti melankólia. Annak ellenére, hogy valószínűleg felvettük a “világ egyik legmelankólikusabb lemezét”, végigröhögtük a stúdió napokat. Remélem ez az energia érződik majd a lemezen is. A változás túl nagy és túl intenzív volt az Exopop időszakhoz képest, ezért úgy éreztük, hogy teljesen tiszta lappal kell kezdenünk, ami csakis névváltoztatással lehetséges.

A lemez dalai a fiatalokat érintő egy-egy traumát, nehéz élethelyzetet dolgoznak fel, amiről
úgy gondolják, hogy kevés szó esik vagy nem kapnak elég figyelmet. Ilyenek például az
identitáskrízis, a bizonytalanság vagy a társas magány. Ebből nyújt ízelítőt első
megjelenésük az Ölel, melyhez a videóklipet Veréb Zoltán, a zenekar egyik gitárosa
forgatta. Fő koncepciója a dal energikusságának bemutatása mellett a szövegben rejlő
nyomasztó “víz-ölel” metafora kontrasztba helyezése volt.

A teljes lemez május 31-én jelenik meg, a lemezbemutatóra pedig június 7-én kerül sor a
Turbinában.

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

38,984KedvelőTetszik
3,058KövetőKövetés
3,820FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók