Hirdetés
Hirdetés

Melankólia, mélység és rock n’roll – Május 2-án LEAP az A38 Teraszon

Május 2-án, csütörtökön első magyarországi koncertjét adja az utóbbi évek egyik legígéretesebb feltörekvő indie rock zenekara, a LEAP.

A stílus egyik legöntörvényűbb, határokat semmibe vevő csapataként ismert, 2018-ban feloszlott The Mispers korábbi énekese, a skót születésű londoni trubadúr, Jack Balfour Scott 2021-ben kezdett szólóprojektbe, ami csakhamar valódi zenekarrá nőtte ki, miután a frontemberhez csatlakoztak legjobb barátai, Hector Cottam dobos, Declan „BullsEye” Brown basszusgitáros, valamint Adam Mason, a fiatal, klasszikus képzettségű gitáros.

A LEAP eddig két hatszámos EP-t jelentett meg, A debütáló One Million Things 2022 nyarán, míg az azt követő, a tavaszi Európa-turné apropójául szolgáló Dark Habits tavaly novemberben látott napvilágot, a skót-brit-dél-afrikai felmenőkkel rendelkező négyest pedig ezzel párhuzamosan egyre több zenehallgató fedezi fel magának, köszönhetően a rengeteg koncertnek, intenzív színpadi jelenlétüknek, és nem utolsó sorban egyéni stílusú, klasszikus indie rockot, grunge-ot, és modern, elektronikus megoldásokat ötvöző dalaiknak, melyek szövegeiben olyan témákkal foglalkoznak, mint a mentális problémák, a menekülés lehetőségei, ez élet, a kapcsolatok világos és sötét árnyalatai.

Zenéjükben ott van a stílus nagyjainak öröksége, ugyanakkor az indie rock szomorú fiai, ahogy magukat nevezik, sokkal többet adnak az őket hallgatóknak holmi stílusgyakorlatnál: az olyan, azonnal fülbe ragadó, gyakran melankolikus, mégis mindig lendületes számokkal, mint az Exit Signs, a Sleepwalker, vagy talán legnagyobb slágerük, az Energies, úgy tudnak közérthetők lenni, hogy közben a hangszeres és szövegi tartalomról, az izgalmas hangszerelésekről sem feledkeznek meg. Az eddig megtett út pedig minden bizonnyal csak a kezdet, hiszen amellett, hogy idén még számos újdonság várható tőlük, április közepétől egy 20 koncertből álló turnéra indulnak, ami Európa 10 országát érinti.

A Berlinben induló, és hazai pályán, Londonban végződő körúton ezúttal olyan helyekre jutnak el, mint Németország, Hollandia, Franciaország, Csehország, Ausztria, Horvátország, Olaszország, Svájc, Anglia, és pályafutásuk során először Magyarországon is színpadra lépnek, május 2-án, csütörtökön az A38 teraszán, ahol a budapesti klubokban mostanában egyre nagyobb sikereket arató, energikus alternatív pop-rockot játszó Felleng lesz a vendégzenekaruk.

A Dark Habits Tour állomásainak közel felére már most, hetekkel az első koncertek előtt elkelt minden jegy, szóval ez a késő tavaszi este nehezen kihagyható alkalomnak ígérkezik arra, hogy önálló klubkoncerten lássa a közönség a londoni négyest, akiknek minden esélyük megvan arra, hogy a közeljövő egyik meghatározó gitárzenekara legyenek. Csak hogy illusztráljuk az előző félmondatot, hozzánk időben és térben legközelebb június 15-én lépnek fel a túlzás nélkül legendás Nova Rock Fesztiválon, ami azért nem rossz előjel karrierépítés szempontjából.

Akik vevők a karakteres, rock ’n rollt és mélységet egyaránt tartalmazó zenékre, ne hagyják ki a LEAP magyarországi debütálását az A38 Tetőteraszon!

Most pedig jöjjön a játék a páros belépőért! Mindössze három egyszerű kérdésre kell válaszolnotok a beágyazott kérdőívben.

Nem kötelező, de megköszönjük, ha ajánljátok a részvételt másoknak, esetleg megosztjátok az idővonalatokon ezt a cikket, vagy a koncerthez kapcsolódó eseményt. A jelentkezési határidő: 2024. április 15., hétfő éjfél. Rákövetkező napon sorsolunk, a nyertest e-mailben értesítjük. A játék során beérkezett adatokat a sorsolás után töröljük az adatbázisunkból.

A koncertre jegyek az Eventim hálózatában kaphatók. További információk a koncert Facebook-eseményén.

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

38,928KedvelőTetszik
3,062KövetőKövetés
3,660FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók