Hirdetés
Hirdetés

Bodor Áron – Égve hagytam

Első szólódalát és egyben egy szólólemez előfutárát mutatta be az Esti Kornél zenekar énekese, Bodor Áron. Az Égve hagytam című dalhoz Rohonczi Anita készített videoklipet, aki most debütált kliprendezőként.

A Dobosi Gergellyel kiegészült Bodor Áron: A csendesebb részem 2024-ben kezdett koncertezni. Eredetileg szerzői estnek indult, főleg Esti Kornél-dalokkal, később jöttek a saját ötletek. Bodor Áron így mesélt a formációról:

Továbbra is az Esti Kornél lesz a legfontosabb zenei projekt az életemben, de mindig be akartam bizonyítani magamnak, hogy egyedül is meg tudok csinálni egy lemezt, és mindig vonzott az akusztikus megszólalás, ahol a csend is lehet eszköz. Közben rájöttem, hogy még a szólóformációmat sem szeretem egyedül csinálni, úgyhogy csatlakozott hozzám Dobosi Gergely barátom, akivel együtt reszeljük tovább a demóim zenei részét, a koncertek rétegzett hangszereléséért pedig főleg az ő loop pedáljáé a felelősség. Nagy Mmamt-fan vagyok, úgyhogy Egyedi Pétert kértem fel, hogy legyen az Égve hagytam producere, jó volt vele, teljes felszabadultságban dolgozni. Az is jól esik, hogy a ZAJZAJZAJ menedzsment mögénk állt, (Beck) Zoli felajánlotta a gitárjait a stúdióban, hogy “öregem, most állíttattam be, kurva jól szól, ezzel vegyétek.” A dalszöveg kicsit ars poetica jellegű: egy-két Esti Kornél-szöveggenerátoros kép is felfedezhető benne, amiket ott is én írtam, eleve a dal címe is ilyen. Most igyekeztem ezeket máshonnan megvilágítani és még személyesebbre venni a hangulatot. Például tisztelegni a zenei példaképeim előtt, vagy kifejezni a hálámat egy olyan ember iránt, akinek köszönhetően sokat dolgoztam magamon az utóbbi években. Volt min.

A felvételi helyszínek listája nagyobb költségvetésre kelt gyanút, mint amekkora a valóságban rendelkezésre állt. Balatonalmádi, Herend, Veszprém, Budapest és Szántód mellett Rohonczi Anita a Kuala Lumpurban, Koh Lipén és Szardínián rögzített felvételeit is felhasználta a kliphez.

A dal már elérhető a streaming-platformokon is.

Az új dalt elsőként egy már teltházas koncerten hallhatja a közönség a Három Hollóban 04. 11-én. A nagy érdeklődésre való tekintettel 04.18-án ráadást adnak a B32-ben, amire jegyek még kaphatók.

A dalt a Budapest Park színpadára is elviszik, az Esti Kornél történetének eddigi legnagyobb koncertjére. A május 9-i Itt maradtam a Budapest Parkban című koncerten a zenekar a műsor egyharmadában kamarazenekarral kiegészítve játssza el a leghíresebb dalait, illetve különleges színpadi látvánnyal is készülnek az estére. A koncert előtt az Esti Kornél tagok egyéb zenekarait tömörítő Nappali Kornél All Stars, azaz a Lázár tesók, Bodor Áron: A csendesebb részem és a Rühös Foxi lép fel, a 100 perces Esti Kornél élmény után pedig a zenekar tagjai váltják majd egymást DJ-pult mögött

A koncertre jegyek még kaphatók. További részletek az Esti Kornél és a Budapest Park Facebook oldalán érhetők el.

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

38,981KedvelőTetszik
3,058KövetőKövetés
3,790FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Programok

Lemezkritikák

Beszámolók

Audiópartnerünk