Hirdetés

Meghalt Sylvain Sylvain, a New York Dolls legendája

69 éves korában, január 13-án elhunyt Sylvain Sylvain, akit legtöbben a New York Dolls gitárosakén ismertek. Sylvain 2019-ben jelentette be, hogy rákos, akkor adománygyűjtés is volt a részére. Halálhírét a családja jelentette be.

Sylvain Sylvain Sylvain Mizrahiként született Kairóban, majd még még az ötvenes években, előbb Franciaországba, majd New Yorkba költöztek. Ott szállt be 1971-ben a New York Dollsba (a pár hónapig a csapatban lévő Rick Rivets helyére), amiben az klasszikus felállás tagjai közül csupán ő és David Johansen frontember tartott ki végig. A zenekar első körben két lemezig és öt évig bírta, majd 2004-ben újjáalakultak és még hét évet együtt játszottak, és kiadtak három nagylemezt. (Az újjáalakuláskor még Arthur Kane alapító-basszusgitáros is velük volt, majd az első koncert után pár héttel elhunyt leukémiában.)

A New York Dolls egyike volt egyébként az első punkzenekaroknak, zenéjükkel és kinézetükkel olyanokra voltak hatással, mint a Ramones, a Sex Pistols, a Kiss, a Guns N’ Roses, a Damned vagy a Smiths.

Sylvain a New York Dolls első feloszlása után szólókarriert kezdett, illetve gyakorlatilag folyamatosan játszott itt-ott, amíg ki nem derült betegsége.

A New York Dolls klasszikus felállásából már csak David Johansen él, Sylvain pedig már a hatodik zenész, aki meghalt a zenekar valaha volt tagjai közül.

Kommentek

35,663KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
735FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Programok

Lemezkritikák

Beszámolók

Audiópartnerünk