Hirdetés
Hirdetés

Oda viszlek – Premieren a Bälbor új dala

A Lángolón mutatkozott be 2020 év végén Boros Bálint akkor még új zenei projektje a Bälbor. Most itt a soron következő negyedik dal az, Oda viszlek. Arról hogy mi történt azóta, és mit érdemes tudni az új trackről Boros mesélt nekünk:

“Utoljára tavaly szeptemberben jelentettem meg dalt, amihez egy viszonylag nagyobb szabású klip is készült, baranya megyében. Négy napig forgattunk, több helyszínen, sok kellékkel, viszonylag nagy apparátussal és végül szerintem  egy nagyon jó “kisfilm”lett.

Sok munka volt azzal a dallal és miután megjelent úgy éreztem hogy zeneileg érdemes lett volna inkább talán kicsit más irányba indulni vele ahhoz képest, mint ahogy rögzítve lett. Közben megírtuk és felvettük a másik zenekarom, a Kávészünet hatodik nagylemezét, így a kreatív energiáimat és időm nagy részét az elmúlt fél évben oda csoportosítottam, a Bälbor dalok pedig csak otthon a négy fal között “jöttek-mentek”.

A most megjelenő Oda viszlek egy kicsit koszosabb, nyersebb, sokkal inkább hasonlít azokra a dalokra amiket még régebben írtam, amikor nem feltétlen vettem figyelembe különböző zeneipari szempontokat. Szövegét tekintve ez egyfajta békedal, pár gondolat arról, hogy létezhet egy olyan ideális hely valahol, ahol azok az eszközök amiket mi emberek egymás ellen fordítunk példálul a pénz és a fegyverek amik konkrétan elhangoznak a dalban, nem léteznek, ahol megszűnnek a fizikai határok és egy teljesen más világban találjuk magunkat.

Lényeges változás, hogy ennél a dalnál a hangmérnöki és produceri feladatokat az Ék és Trillion zenekarokból ismerhető Lee Olivér látta el, akivel korábban még sosem dolgoztam együtt, de úgy érzem, hogy hamar felvettük egymással a fonalat és nagyon gördülékenyen ment a közös munka.

Ehhez a dalhoz most nem készült videó klip, egy nagyon ízléses és szép Visualizer kíséretében jelenik meg, ami Császár Dia munkája. Diával az elmúlt hónapokban elképesztően rámentünk az űrutazás és űrkutatás témára, rengeteg doku és játékfilmet megnéztünk ezzel kapcsolatban, ez inspirálta a képi megfogalmazást.

Én úgy érzem maximálisan jól működik együtt a kettő és kiemeli azt a mondanivalót amit a dal közölni szeretne.

Ezzel együtt eddig négy single jelent meg, és most kezdem igazán úgy érezni, hogy a következő lépés mostmár egy EP kell hogy legyen, már csak azért is, mert jó lenne összerakni annyi dalt, amennyiből egy egész koncert-műsort fel lehet építeni. Tavaly szeptemberben egyébként színpadon is eljátszottuk a számokat, a Fülesbagoly Tehetségkutató martonvásári döntőjében. Nagy öröm volt számomra a bejutás, mert olyan zenekarok mellett léphettünk színpadra akik már a Bälbor-hoz kèpest jóval tapasztaltabbak és sokkal régebb óta játszanak együtt, de a szakmai zsűri úgy gondolta hogy ott a helyünk.

Visszatérve pedig az új dalra: hallgassátok meg és mindenkit akit igazán szerettek, vigyetek oda!”

Itt a dal:

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

37,440KedvelőTetszik
2,926KövetőKövetés
1,120FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

Hirdetés

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók

Audiópartnerünk