Hirdetés

Összehangolódni másokkal a zenén keresztül – Premieren Veni új koncertvideói

Veni lemezének premierje itt a Lángolón volt annak idején, de a szerkesztőség több tagjának is annyira tetszett, hogy még az év végi listáikra is rátették. Sőt volt premieren már élő videója, de most újabbakat van szerencsénk bemutatni. Innen át is adnánk a szót Veninek:

“A Nemzeti Kulturális Alap támogatásának köszönhetően 2021-ben, Bata István alkotó- és zenésztársammal nagyszerű helyszíneken játszhattunk. Ez fontos lehetőség volt számunkra, hiszen a zenénk, annak improvizatív jellege miatt leginkább a közönséggel együtt átélt pillanatokban tud életre kelni. Nagyon fontos volt, hogy különféle emberekkel találkozhattunk, akik reagáltak a zenénkre és akikre mi is reagálhattunk a zenénkkel. Éltető és megtermékenyítő volt ez az interakció, nagy segítség az új lemez megírásához is. Felemelő érzés visszajelzést kapni arra, amibe ennyi munkát teszünk és nagyon hasznos minél tisztábban látni, hogy hogyan nézünk ki mások szemével.

Mit vált ki másokból a zenénk, mit okoz bennük a jelenlétünk, hogyan értelmezik mindazt, amit a dalokkal elmondunk, és hogyan hat rájuk az, ahogyan mindezt tesszük? A mások által tartott tükör felszínén lévő repedésekben van mindaz, amit el szerettem volna mondani, ám kifejezéstelen maradt, és mindaz, ami kifejeződött anélkül, hogy én azelőtt észrevettem volna egyáltalán, hogy létezik. És, hogy a mások és a köztem lévő érzékeny, elménk kreálta törékeny felület lehetőleg ne repedjen tovább, ezért a színpadra állást folyamatos önismereti munka támogatja a háttérben, hogy az önreflektált éntudatom magasabb szintre emelésével, a másokhoz való kapcsolódásom minőségét is emelni tudjam.

Hálás vagyok, hogy az elmúlt időszakban annyi őszínte és átgondolt visszajelzést kaptam, és hogy az emberek, akik ráhangolódtak arra, amit csinálok, időt szakítottak rá, hogy gondolataik megosztásával támogassák alkotói munkásságom. A visszajelzés éhség mai, a közösségi média és egyéb platformok által uralt világában nehéz igazán jól lakni, ha az ember nem őrzi meg hidegvérét, és nem tudatosítja folyamatosan, hogy dalait nem a nagy számoknak készíti az interneten, hanem azoknak az embereknek, akik a való világban vannak és azok közül is leginkább azoknak, akiknek valóban szükségük van rá.

Amikor hallom a koncerten, ahogyan az emberek egyként veszik a levegőt, vagy látom, hogy becsukják a szemüket, vagy megfogják a szerelmük kezét, vagy ahogy üzennek a tekintetükkel, hogy mondjak még valamit oldásképp, vagy éppen, hogy mostmár inkább énekeljek és jöjjön a dráma, és, hogy ez az egész, amit én csinálok, az nekik jó, na ez nagyon jó érzés. Igazán felemelő, hogy valami jót tudok tenni másokért és ehhez nekem csak énekelnem kell, átadni magam a zenének és elhinni, hogy amit adok, az kell, és jó úgy, ahogy adni tudom.

Szeretek összehangolódni másokkal a zenén keresztül és láthatatlan húrokon pendülni jóleső harmóniában, lazán, természetesen. Hálás vagyok érte, hogy kaptam a hangom és a bátorságot, hogy mások előtt is használjam, mert így olyan eseményeket szervezhetek, ahol együtt átélünk valamit, amit egyébként nem élnénk át. Ezeket lehet várni, ezekre lehet emlékezni, ezek lelkileg is feltöltenek és ezek örökre összekötnek minket, mert egyszer együtt jól éreztük magunkat, megbíztunk egymásban, hagytuk, hogy hasson a zene, kinyitottuk a szívünket, elfelejtettük mindazt, ami elválaszt, és megerősödtünk abban, ami összeköt.

Ezeket az alkalmakat örökítik meg a videók, amiket Dobay Teodor és Szilágyi Péter készítettek.”

A videók:

Hirdetés

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

Kommentek

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
1,000FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

Hirdetés

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Programok

Lemezkritikák

Beszámolók

Audiópartnerünk