Hirdetés
Hirdetés

McDonald’s Budapest Open Mic Podcast – Hiphop50 #6 // Ünnepi különkiadás: AMILOADRI, BEATBULL, TONY NAMELESS

A McDonald’s Budapest Open Mic Podcast ünnepi különkiadásában rendhagyó módon a Budapest Open Mic stábjával beszélget a műsor házigazdája, Bánkuti Dániel. A hatodik epizód vendégei: AMILOADRI, a Budapest Open Mic social media menedzsere; BEATBULL, a Budapest Open Mic műsorvezetője és TONY NAMELESS, a Budapest Open Mic kontent kreátora és arca. Mindhárman ezer szálon kötődnek a hiphop kultúrához, szövegeket írnak, rappelnek és tavaly versenyzőként erősítették a Budapest Open Mic első szezonját. Honnan ered a hiphop iránt érzett szenvedélyük? Miként kerültek kapcsolatba a Budapest Open Mic rendezvénysorozattal és milyen élmény volt ez számukra versenyzőként? Hogyan kerültek a verseny szervezői oldalára? Hogy látják az idei mezőnyt és ez alapján levonhatók-e messzemenő következtetések arról, hogy milyen a mai magyar hiphop szcéna? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre keressük a választ a McDonald’s Budapest Open Mic Podcast hatodik epizódjában!

AMILOADRI – Miló Adri a McDonald’s Budapest Open Mic rendezvénysorozat social media menedzsere. Korábban bloggerként is működött, de szövegírói tehetségét más területen is kamatoztatja, hiszen ő maga is rappel. Gyerekkora óta életének meghatározó eleme a hiphop, a pandémia alatt kezdett el első dalain dolgozni. Azóta több saját számot megjelentetett már, de folyamatosan dolgozik újabb dalokon és első albumán.

BEATBULL – Beatbull a Budapest Open Mic tavalyi versenyén a 13 szakmai döntős egyike volt, ahol a szünetekben aktívan tett azért, hogy ne üljön le a hangulat: random freestyle battle-t rendezett a Toldiban, így idén elég egyértelmű volt, hogy ő a legalkalmasabb és hitelesebb arc az események műsorvezetésére. Egészen fiatal kora óta ír szövegeket és foglalkozik rappel, első versenye még az OSG-n volt. Főleg a freestyle stílus áll közel hozzá, de folyamatosan publikál saját számokat is, rendszeres előadója és versenyzője a Dialektus Freestyle Battle-nek.

TONY NAMELESS – Tony Nameless a Budapest Open Mic versenysorozat első szériájának szakmai győztese, akit azóta rendszeresen lehet látni a Budapest Open Mic különböző social media felületein, mint az oldal arca és riportere. 2022-ben megnyerte a Rap.hu álatal szervezett Battle Arénát, folyamatosan új dalokon dolgozik és rendszeresen kollaborál más előadókkal is.

McDonald’s Budapest Open Mic Podcast – Hiphop50

A Budapest Open Mic podcastjében a magyar hip-hop történetét meghatározó ikonikus alakokkal beszélget műsorvezetőnk, Bánkuti Dániel, zeneipari szakértő. A formátum célja, hogy epizódonként hasonló tematikai egységek mentén ismerjük meg a magyar raptörténetet a nyolcvanas évek kezdeti, lázadó lelkesedésétől a mai hip-hop alkotók tudatos karrierépítéséig és a kortárs online közegben betöltött szerepükig.

Hogy kell elképzelni egy hip-hop partit a Kádár-rendszerben? Kik voltak az első magyar rapperek? Honnan szereztek a nyolcvanas években mintázható alapokat a producerek? Hogy hatott a rendszerváltás a magyar könnyűzenei kultúrára? Hogyan alakították át a szakmát a zenei televíziók és a kilencvenes évek pop-dömpingje? Hogy győzte le a rapet az alternatív zene, és aztán hogy vette vissza népszerűségét? Mitől lehetett egy hip-hop előadó népszerű régen és mitől ma?

Ilyen és hasonló kérdésekre keressünk választ podcastünkben, melynek nem titkolt célja, hogy a hip-hop történetén keresztül mélyebb, az elmúlt negyven évünket érintő társadalmi, kulturális következtetésekig is eljussunk egy személyes hangvételű mélyinterjún keresztül.

A felvételek helyszínét az Intermuzika Hangszerbolt és Podcast Stúdió biztosította.

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

38,917KedvelőTetszik
3,040KövetőKövetés
3,350FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók