Hirdetés
Hirdetés

Nightlife – Premieren a This Calling új lemeze

Megérkezett a budapesti dallamos punkrock / hardcore-ban utazó This Calling második nagylemeze Nightlife címmel. A hagyományos párakkordos alapok, szélvész tempók néhol akár a ’80-as évekig is visszarepíthetnék a hallgatót, azonban Bödecs András (The Idoru) énekhangja, és a háttérvokálokért felelős hölgyek, Pettenkoffer Zsófi, Szabó Léna, Vida Írisz Minami egészen új árnyalatot adnak a zenekar megszólalásához.

„Ahogy mondani szokás, a második lemezen a kemény részek még keményebbek, a dallamos részek még dallamosabbak, a megszólalás még sokkal jobban horzsol, mint az előző lemezen. Ez utóbbiért Botlik Mátyás (Grenma, Kies) a felelős.”

A lemez a dallamosságával és mondanivalójával is eltér a hagyományos HC zenekaroktól, a „spit my rage in your face„, illetve a mostanában divatos mentális egészség témaköröket, (identitás) politikai kinyilatkoztatásokat, do better! hozzáállást tudatosan elkerülve, történeteket mesél a lélek sötét oldaláról, azt is inkább meseszerűen, jókora költői túlzásokkal, amolyan Danzig-stílusban.

A lemezen gyakorlatilag nincs üresjárat, csak tempók, összhangzatok, egyből telibe találó refrének, ami koncepció volt már a megalakuláskor is. A lemez egyik különlegessége egy negyven éves évforduló ihlette feldolgozás „medley”. Talán a leghíresebb Bad Brains-dal, a Sailin’ On, az egyik legütősebb Cro-Mags-dallal, a Signs Of The Times-szal egybegyúrva jelenik meg a lemez végén, persze ezek is egy kicsit a zenekar dallamvilágára alakítva. Minderről Fellegi Ádám (Bride To Solace) alapító gitáros mesélt.

„Rendkívül fontosnak tartom a hagyományaink, gyökereink ápolását, ezért is esett erre a két dalra a választás. Tinédzserként, közel 30 éve a fejünk tetejére állt a világ ezektől, és sok más régi sulis bandától. A színtér második otthonunkként szolgált, és olyan dolgokra tanított, amiket az iskolában soha nem hallottunk. Még ha tök más ember is vagyok így negyvenöt évesen, és még ha nem is hallgatok minden nap ilyen zenét, időről-időre szükségesnek tartom, hogy fejet hajtsak az előző generáció előtt. A másik módja a tisztelgésnek az aktív részvétel. Mivel az underground műfaj önfenntartó, független, ezért pont addig működik, amíg a srácok, lányok működtetik azt. Még ha néha kicsit rozsdásnak is érzem magam, fontosnak tartom, hogy újabb és újabb lemezeket írjak, ez valahol egy létfenntartó evolúciós kód, illetve úgy érzem, ezzel tudom „megköszönni” a színtérnek azt, hogy a részese lehettem, és lehetek a mai napig.  Ki tudja, mi lett volna sokunkkal, ha nem találunk ide anno…”

Hirdetés

A lemez élőben először a Dürer Kertben fog megszólalni április 6-án, ahol a zenekar a Wishes, a Hitori és a nís társaságában fog fellépni. A koncertre jegyek még kaphatók. Részletek a zenekar Facebook oldalán és az eseménynél érhetők el.

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

38,981KedvelőTetszik
3,056KövetőKövetés
3,810FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók