Hirdetés
Hirdetés

My Sphere – Premieren az Omega Diatribe születésnapi EP-je

Idén ünnepeli az Omega Diatribe a tizedik aktív évét, amit egy My Sphere című exkluzív digitális EP-vel koronáznak meg. A kiadvány társproducere és mixing/mastering embere ismét a dán Tue Madsen volt, akinek munkájával anno sikerült bezsebelniük a 2018-as HangSúly Zenei Díjazáson ‘Az Év Legjobb Stúdióprodukciója’ díjat a harmadik, Trinity címet viselő lemezükkel.

Hirdetés

A közelgő My Sphere EP-n egy új dal mellett, egy klasszikus tétel újradolgozása is helyett kapott a debütáló Iapetus című nagylemezről, valamint további két remix track is hallható rajta, a legutóbbi Metanoia lemezükről, ami Farkas Péter aka. dOTS munkáját dicséri.

A zenekar jelenleg az őszi ’10 Years Of Extreme Groove Metal’ turnéjára készül, aminek már biztos, hogy lesz budapesti állomása is, mégpedig október 21-én az A38 Hajón, olyan zenekarok társaságában, mint az Insane és a Beneath The Void.

Hájer Gergő (dalszerző gitáros) a My Sphere EP-ről:

Az új dallal abszolút a Metanoia vonalát vittük tovább a zene letisztultságát tekintve. Ezúttal viszont több elektronika és sample kapott helyett, valamint megjelentek a jungle/drum & bass elemek is az ú dalban, amit már nagyon régóta terveztünk. Külön öröm számunkra, hogy ismét Tue Madsen-nel tudtunk dolgozni, hiszen az új dal megszületésekor egyből az ő egyedi, öblös hangzásvilágát álmodtuk meg. Az első lemezes Molecular Torsion c. dalt pedig átgondoltuk mai fejjel és teljes mértékben újravettük, ami Tue kezei alatt még ütősebben hangzik, mint valaha! Farkas Péter aka. dOTS barátunk pedig ismét hozta a tőle megszokott agyatekert elektro-remixeket, két Metanoia lemezes dalhoz.

Szathmáry Ákos (basszusgitáros) az alábbiakat mesélte videoklip kapcsán:

A videoklipet a MinusFilm szárnyai alatt Maráczi Krisztián rendezésében készítettük el. Illetve volt szerencsém a saját kezemet is bemocskolni a vágási és FX folyamatok során. Az elmúlt évtizedben a social media mindent bekebelezett és ennek hatására sikerült az embereket saját információbuborékukba bezárni. Azt tolják az arcodba, amit az algoritmusok gondolnak, hogy számodra érdekes lehet. Ez egy idő után kezd nyomasztóvá válni és ezt a szűk, bezártság érzetet szerettük volna demonstrálni a video képi világával.

Majd Lucsányi Milán (énekes) tette hozzá:

Az énekfelvételek ismét Kiki felügyelete alatt készültek a Stray Heart Records stúdióban. Nagyon szeretünk együtt dolgozni, mivel a kreativitásának köszönhetően még az utolsó pillanatokban is kerülnek be apróbb színesítések a vokálokhoz, amiktől még izgalmasabbá váltak a dalok. Nagyon érdekes volt számomra a Molecular Torsion-t felénekelni, az igazat megvallva még most is izgulok picit a fogadtatásáért, hiszen elég meghatározó darab a zenekar életében. Remélem szeretni fogjátok. A My Sphere pedig egy igazi koncert dal lesz… Alig várom, hogy élőben is előkapjuk!

Az EP:

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

38,994KedvelőTetszik
3,061KövetőKövetés
3,850FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók