Hirdetés
Hirdetés

Megjelent a Kispál és a Borz 11. nagylemeze, a Beszorult mondat

19 év szünet és több mint egy év munka után végül megjelent a Kispál és a Borz 11. albuma, a Beszorult mondat. A legendás zenekar 2022-ben állt össze újra és már akkor elmondták: dalokat írnak és új albumot készítenek, hiszen csak így látják értelmét a visszatérésnek. Most 16 dalt rögzítettek, amelyből végül 11 került az albumra.

A Beszorult mondatról Lovasi András a hvg.hu-nak adott interjúban így beszélt:

„Azt akartuk, hogy ne klasszikus zenekari lemez legyen, ahol egyfajta hangzással, ugyanazok a zenészek eljátszanak egy csomó dalt. Sokan mondják, hogy már azért nem hoznak ki sorlemezeket, mert az emberek nem így hallgatnak zenét. Azt gondoltam, hogy csináljunk egy olyan albumot, ami olyan, mintha nem egy zenekar lenne. Az is cél volt, hogy az összes dobos, akivel az elmúlt években dolgoztunk legyen rajta, így Bajkai Feri dobolja a számok nagy részét, de Bräutigam mellett szerepel a lemezen G. Szabó Hunor is. Kicsit rájuk is szabtuk a dalokat.”

A dobosokon túl még számos vendég szerepel a lemezen. A címadó dalban Krúbi rappel és énekel, akit Lovasi a fiatal generáció egyik legizgalmasabb figurájának tart. A Gombokban Lovasi lánya, Eszter énekel, aki Jules War néven nemrég indította be zenei karrierjét. A Quimbys Kiss Tibi az Itt lehet c. szerzeményben gitározik. A zenekar első dobosa, Bräutigam Gábor és G. Szabó Hunor 2-2 dalban dobol, Babcsán Bence 3 számban fúvósokon játszik, Szesztay Dávid 3 dalban gitározik és zongorázik. Az albumot a pécsi LA Gardens stúdióban vették fel, a hangmérnöki és a keverési feladatokat Maczkó Róbert végezte, a mastering Fenyvesi Márton munkája. A borítóképet Bräutigam Gábor lőtte.

A Beszorult mondat dalsorrendje és a közreműködők:

 1. Beszorult mondat (+ Krúbi)
 2. Itt lehet (+ Kiss Tibi, G. Szabó Hunor)
 3. Tatai-tónál
 4. Mocsár
 5. Letehetetlen (+ Babcsán Bence)
 6. Bodobács (+ Babcsán Bence, Bräutigam Gábor)
 7. Tündi, Bandi és én (+ Babcsán Bence, Bräutigam Gábor)
 8. Gombok (+ Lovasi Eszter, Szesztay Dávid)
 9. Rózsaszín (+ Szesztay Dávid)
 10. Fenevad (+ Szesztay Dávid)
 11. Nem járkálnak (+ G. Szabó Hunor)

A Beszorult mondat már minden fontosabb streaming-platformon meghallgatható, CD-formátumban megvásárolható online és a fontosabb lemezboltokban, vinylt őszre tervez a zenekar. A Kispál és a Borz még 3 koncertet ad idén – ebből kettő már régen telt házas a Budapest Parkban, május 12-én és 13-án. Előtte a Bátorkeszi borfesztiválon tartják a Park bejátszóbuliját, május 6-án. Utána 2023 a Kispál és a Lovasi formációról szól majd, amelyben a két András G. Szabó Hunorral és Babcsán Bencével játszik korai Kispál-dalokat baritonszaxofonnal kiegészülve.

Fotó: Szeidl Mariann

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

38,929KedvelőTetszik
3,064KövetőKövetés
3,660FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók