Hirdetés
Hirdetés

Meghalt Szappanos György

55 éves korában elhunyt Szappanos György basszusgitáros. A hírt Borlai Gergő dobos tette ki Facebook-oldalára szombaton annyi szöveggel, hogy

Elment Szapi.

Hirdetés

A Hardrock.hu információi szerint Szappanos pár napja kapott storke-ot, de a kórházban már nem tudták megmenteni az életét.

Szappanos Györgyöt sokan mint a legjobb magyar basszusgitárost tartották számon, és nemcsak zenélt, hanem keresett zenetanár is volt.

Szappanos gyerekkén először zongorázni, majd gitározni tanult, majd a Konzervatóriumban nagybőgőzni kezdett, mert nem volt basszusgitár szak. Gitárosként első zenekarai között volt a nyolcvanas évek elején a hírhedt skinheadzenekar, a Mos-Oi! is, amivel része volt annak a punk pernek, ahol a CPg tagjai végül két év letöltendő börtönt kaptak, de Szappanost végül nem csukát le.

Játszott Babos Gyula zenekarában, a Tátrai Bandben, Tátrai Tiborral pedig később megalapították a Boom Boom zenekart is, olyanokkal játszottak együtt, mint Borlai Gergő, Mohai Tamás és Jamie Winchester. Mohaival és Hirleman Bertalannal közösen alapították a Háború együttest, amivel eMeRTon-díjat kaptak, de a hazai jazzélet rengeteg szereplőjével játszott együtt a pályája során. 2003-ban alapította meg saját jazz-rock zenekarát, a Full Playbacket, és Nagy János „Yancha” zongoristával is sok évig játszottak együtt különböző formációkban. De sokszínűségét bizonyítja, hogy Nagy János Hasbeszélő című kortárs báboperájában is ő basszusgitározott, de megfordult a Kretensben, a Free Style Chamber Orchestrában, a Tumba Y Quemában, a Tóth Sándor Quintetben vagy a Libidóban is.

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

39,004KedvelőTetszik
3,064KövetőKövetés
3,850FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók