Hirdetés
Hirdetés

Szerdán kezdődik a Sziget Fesztivál

Két kihagyott év után szerdától hat napon át újra a Sziget Fesztiváltól lesz hangos Óbuda. A számtalan nemzetközi és hazai előadón túl rengeteg újítás is várja majd a harmadik kerületbe érkezőket.

Az idei évben már rengeteget hallottunk a headlinerekről, találkoztunk egyik-másik nagyszínpados előadó plakátjával, aggódtunk már Justin Bieber egészségi állapota és a ebből kifolyólag koncertje miatt, és a jegyeladás eddigi adatai is azt mutatják, hogy nagyon sokan várták már ezt az évet a Sziget szempontjából. A VIP jegyek, amelyekkel idén négy kiemelt helyre léphetünk be, a szerdai, a pénteki és a szombati napra elfogytak, egyre kevesebb a normál napijegy a szerdai és a pénteki napra, és várhatóan a többi napon is bőven lesz látogató. Tekintettel a nagy érdeklődésre és a várható tömegre a szervezők nem csak a fesztivál külterületén eszközöltek változtatásokat, hanem a kapukon belül is. Az újításoknak köszönhetően mind a bejutás, mind a nagyobb koncertek utáni erős hullámokban történő kijutás egyaránt biztonságosabbnak, gördülékenyebbnek ígérkezik, és a fesztiváltól független budapesti forgalom szempontjából is kedvezőbb.

A szervezők nagy hangsúlyt fektettek a belső fejlesztésekre, aminek köszönhetően új külsőt kapott, monumentálisabb elemekkel, technikával és díszletekkel dolgozik több színpad és helyszín. De ami ennél is fontosabb, hogy a Sziget idén a korábbi évekhez képest sokkal környezetbarátabb formában tér vissza. A visszaváltható poharakon, a lebomló edényeken és evőeszközökön túl, szívószálmentes politikát követve, számos helyen található palack utántöltő pont, a petpalackoknak több helyen is szelektív hulladékgyűjtőt helyeztek el, de lehetőség szerint a fesztivál hivatalos merch termékeit is nagyrészt fenntartható forrásokból szerezték be. A galériaerdő környékét lezárták a közönség elől, igazodva ezzel is a természetvédelmi átminősítéshez.

Ezen belül nagyobb figyelmet fordítanak a szervezők a fesztiválozók két kiemelt csoportjára is: a nagyszínpad előtt az utóbbi évhez képest egy nagyobb, megemelt teret alakítottak ki mozgássérültek és gyerekek számára, hogy az ő önfeledt és biztonságos szórakozásuk is garantált legyen. A tizenegyedik életévüket be nem töltött gyermekek nagykorú felügyelete mellett ingyen látogathatják a rendezvényt, a tizennegyedik életévüket be nem töltött gyermekek pedig kizárólag felnőtt kíséretével vehetnek részt a fesztiválon. De a kedvezmény nem csak a gyerekekre vonatkozik. Az eMAG támogatásával minden este 11 óra után féláron vehetünk aznapi napijegyet, ami azt jelenti, hogy este tizenegytől reggel nyolcig kifejezetten költséghatékony módon bulizhatnak a látogatók.

Számszerűsítve a fesztivált

1993 óta, két év kihagyás után ez a huszonnyolcadik Sziget; a rendezvényt korábban Európa öt legjobb fesztiválja közé választották. Idén a hat nap alatt, majdhogynem az összes zenei irányzatot megtaláljuk, minden stílusból a legnagyobb nevek érkeznek, akik összesen százhárom országból vonzzák ide a látogatókat. Naponta több mint százötven koncertnek ad helyet a hetvenhat hektárnyi fesztiválterület, ahol ötvennégy ország alkotóinak produkcióit láthatjuk, köszönhetően annak a mintegy nyolcezer, a háttérben dolgozó munkatársnak, akik fáradhatatlanul, ezekben a percekben már indulásra készen várják, hogy a holnapi első nap első percétől valóban felejthetetlen élményben legyen része mindenkinek.

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

38,932KedvelőTetszik
3,064KövetőKövetés
3,660FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók