Hirdetés
Hirdetés

Alakult egy poppunk-zenekar, aminek még koncertje se volt, de már az egész internet utálja őket

Valószínűleg nem sokan hallottak még a nashville-i trióról, a Tramp Stampsről, pedig a TikTokon már 400 ezer követőjük van.

Hirdetés

Ha valaki azt hitte volna, hogy a fiatalabb generációból már kiveszett az a mentalitás, miszerint egy zenekar, ha túljut a demókon, akkor oda is a lelkesedés, az téved.

Még csak három dalt adtak ki, soha nem volt koncertjük, de a TikTok népe szerint a Tramp Stamps eladta magát. 

Nagyjából a harmadik daluk után jött elő a probléma, hogy már oda az eredetiségük, és az I’d Rather Die című dallal elárulták a punkot. A Tramp Stampsről pedig egyre elterjedtebb lett az a vélekedés, hogy tulajdonképpen „lemezkiadós palánták, akikben nincs eredetiség”. Ezt sokak szerint alátámasztja, hogy kezdő punkzenekar honlapja nem néz ki úgy,  ahogyan az övék, és egészen biztosan nincs ezernyi merch-cuccuk.

@trampstamps

this song truly is FOR YOU 😭💘#fyp #originalmusic

♬ 1 800 miss ur guts – TRAMP STAMPS

A legnagyobb gondot az okozza velük kapcsolatban, hogy kiderült: együtt dolgoznak Dr Luke, azaz Lukasz Gottwald producerrel, legalábbis a dalukban Dr Luke is fel lett tüntetve, illetve a Kobalt Music Group, ami részben Dr Luke tulajdonában áll.

Ha valakinek hirtelen nem ugrana be, hogy ezzel mi a gond, akkor emlékeztetjük, hogy 2014-ben Kesha indított pert Dr Luke ellen, mivel állításai szerint fizikálisan, mentálisan és szexuálisan is bántalmazta a férfi. Dr Luke egyébként most is együtt dolgozik olyan előadókkal, mint Doja Cat, Kim Petras vagy Saweetie, csak éppen Tyson Trax néven. A zenekar kritikusai szerint a szövegekben az erőszak kultúráját éltetik, a zenekar szerint viszont annyi történik, hogy ők nem hajlandóak részt venni a cancel culture népszerűsítésében, és ennek ellenére még lehetnek feministák.

A kamu punkot hamarabb utolérik

A helyzet tovább eszkalálódott annál, mint hogy a TikTok kicsinek már aligha nevezhető közössége fellázadt a kiadók ellen. A Tramp Stamps lassan a tankönyvi példája lesz annak, hogy ami eddig működhetett a kiadók gyakorlatában, azt ma már el kell felejteni.

@trampstamps

WHO WOULD U CHOOSE? 😈💣💕#chooseyourcharacter #chooseyourfighter #artistsoftiktok #recordsday

♬ Super Smash Bros Melee Remix (#chooseyourcharacter) – Jim Walter

Nem kell egyébként hatalmas nyomozónak lenni, hogy kiderüljön, valószínűleg valóban igaza van a célközönségnek legalább azzal kapcsolatban, hogy a zenekarban nem sok eredetiség van. De igazából pont olyan az egész, mintha egy harmincas éveiben járó valaki szeretné megfejteni, hogy mit szerethetnek a mai fiatalok. Ha a klasszikus klisék, mint a színes haj és a szakadt neccharisnya – kockás nadrág kombó mint punkviselet nem lenne elég árulkodó, akkor ott vannak az Avril Lavigne-dalok és a mémek, amik a saját zenéjükből születtek. Ha ez sem lenne elég meggyőző arra vonatkozóan, hogy ez nem egy rosszul sikerült PR-kampány része, akkor ott van a zenekari bemutatkozás, amiben az áll, hogy olyanokról írnak, mint a fehér férfiak privilégiumai és a törékeny maszkulinitás, amiről a nők ugyan sokat beszélgetnek, de még senki nem merte ezt a zenébe átültetni. Hogy ehhez mit szól a többi olyan zenekar, ahol a feminizmus megjelenik a dalszövegekben, arról nincsen információ.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by TRAMP STAMPS (@trampstamps)

A TikTok népe a nyomozásban még ennél is tovább ment, és kiderítette, hogy a tagok a személyes Instagram-oldalukon teljesen más stílusban öltözködnek, és semmi punk nincs bennük, illetve hogy az énekes Marisa Maino és a gitáros Carolina Baker korábban már próbálkoztak közös zenéléssel,

de az egy popcsapat volt, és semmi közük nem volt a punkhoz. 

Az új dalukban arról énekelnek, hogy inkább meghalnának, minthogy egy fehér férfival jöjjenek össze, amivel eleve nem nagyon tudott mit kezdeni a közönségük, és többen felszólaltak, hogy a színes bőrűek fetisizálása három fehér nőtől meglehetősen kellemetlenül hangzik, arról nem is beszélve, hogy a dobosuk nem olyan rég házasodott meg, és ment hozzá egy fehér férfihoz, így a mondanivalójuk teljesen hiteltelen.

A vádakra a zenekar egy sértett közleményt adott ki, amiben azt bizonygatták, hogy őket nem lehet megsérteni, de azért mindenki szégyellheti magát. 

A bejegyzésükben azt írták, hogy valóban régebb óta zenélnek, és valóban van zenemű-kiadói szerződésük, de az ugye csak a szerzői mivoltukra vonatkozik, lemezkiadói megállapodásuk nincs, és ennél jobban nem is tértek ki a Dr Luke-hoz fűződő együttműködésre. Tisztázták, hogy a legidősebb tag 29 éves, és valóban van férje, de nincs abban semmi, ha egy 29 éves nő házas, és szerintük mindenki szégyellheti magát, aki nem hiszi el, hogy három nő össze tudja hozni, amit ők összehoztak.

Ami viszont egy másik izgalmas olvasata a sztorinak, hogy kiderült, a TikTokon sok a punk, akik azonnal nekiesnek azoknak, akik nem igazi punkok, vagyis hiába egy teljesen más generáció, úgy tűnik, a divatrocker/divatpunk és a ki a nagyobb lázadó életérzés örök, valamint az is egyértelművé vált, hogy Avril Lavigne-ről ennyi év távlatából sem lehetett elhitetni, hogy valaha lázadó volt.

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

38,984KedvelőTetszik
3,058KövetőKövetés
3,810FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók