Hirdetés

Attracted to Light – Premieren a rhythm’n’grunge EiLEMA első nagylemeze

Lángoló Premier

Attracted to Light címmel megjelent az EiLEMA első lemeze. A magát rhythm’n’grunge-ként definiáló budapesti zenekar már csepegtetett egy kicsit az új albumról, nemrég dobták ki a The Worm Inside című dal klipjét, most pedig az egész, tízszámos lemez meghallgatható a itt alább.

„Mi az életünk olyan szakaszában alapítottunk zenekart, amikor mások abba szokták hagyni, tehát egyfajta fordított utat járunk be. Ez azt is jelenti, hogy nem volt egy előre megtervezett koncepció, hanem hagytuk, hogy a bennünket ért ingerek vezessenek minket. A lemez maga egyfajta lepkegyűjtemény: olyan karaktereket, történeteket mutat be, akik/amik elszomorítottak, megdöbbentettek vagy éppen feldühítettek minket és ezekből a – sokszor pillanatnyi – érzésekből születtek a dalok. Nem akarjuk megmondani a frankót és az emberek arcába tolni, hogy ez így és úgy van, pláne nem ítélkezünk, hanem elfogadjuk, hogy az embereknek vannak különböző élethelyzetei, hangulatai, érzései, ezeket próbáljuk megfesteni – úgy, ahogy vannak. Na jó, azért néhány nótában érződik némi salétrom.”

A lemezt a Grenma Stúdióban vették fel Botlik Mátyással, akivel már a Take Wing EP-n is dolgoztak. Hogy megőrizzék az élő hangzást, a sávokat együtt zenélve rögzítették, amit már régóta terveztek, “csak egy darabig a vuhani denevérek miatt a dolog elakadt”. A nyers felvételeket aztán Sohajda Péter (Standing Waves stúdió, Shapat Terror) keverte, maszterelte. Az igazi, ’90-es éveket idéző borítót pedig ismét Jakab Péter (Jazzékiel, Klinik Label) követte el, a képeket és videót pedig Kósa Péter készítette.

“Az album a Bandcamp-oldal mellett nemsokára megjelenik majd a streamingszolgáltatókon is, de ami fontos és a szívünkhöz közel áll, az az, hogy fizikai formában is megjelenik. Július 17-én az idei Record Store Day második napján kijön majd kazettán, aztán valamikor még a nyár folyamán CD-n is kapható lesz. Hallgassátok, szeressétek, éljenek a ’90-es évek!”

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

Kommentek

37,331KedvelőTetszik
2,907KövetőKövetés
1,090FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

Hirdetés

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók

Audiópartnerünk