Hirdetés
Hirdetés

The Same Story Goes On – Vinyl újrakiadás a Trotteltől

trottel_cover_cut_1.jpg

Az utóbbi években a Trottel Records látványos bakelitkiadásba forgatta tapasztalatait és kreatív energiáit, és elnézve az eddigi lemezáradatot, olyan kívánatosak, hogy a pénztárca rendszeres felsírásai is eltörpülnek a begyűjtési láz mellett. A Pajtás daloljunk sorozat, az ETA, Leukémia, AMD és a szintén e hónapban kijött Marina Revue mellett egy újabb nagy kaland kezdő fejezeteként a Trottel zenekar The Same Story Goes On című 1992-es albuma jelenik most meg fekete vinylen. Ez az album az akkortájt szamizdat labelből hivatalos kiadóvá vált Trottel Records 001-es kiadványa volt; és komoly sikerként a CD és a kazettaverzió többször is utángyártásra került a rendszeres turnék végett, de a bakelitverzióból csak egyszer készült 500 darab.

A lemez két húszperces felvételt tartalmaz, egy-egy lemezoldalnyi, nagylélegzetű és felettébb komplex dallal; a Trottelre mindig is jellemző volt a sok váltással, bonyolult ritmusképletekkel és ötletes zenei témákkal való kreatív építkezés. Mellékletként lesz a lemezhez egy kiadós sztorizós leírás magyar/angol nyelven, a lemezfelvétel és a körülötte zajló turnék hangulatát és történéseit érzékletesen visszaadva, és a kiadó azt ígéri, hogy a többi Trottel lemezhez is mellékel majd hasonló betétlapot/fanzint. Ugyanis, ha még nem mondtuk volna, az összes, szám szerint 11 Trottel lemez LP-n való újrakiadása is be van lengetve, és bár nincs semmi kőbe vésve és előre bedátumozva, de ha minden jól megy, akkor talán félévente lehet számítani egy-egy klasszikus Trottel album megjelenésére. Ez a szám aztán jövőre 12-re növeli majd a diszkográfiát, mert előkészületben van egy új album is, és mivel ahhoz is lesz majd sztorizás, a tervezett kiadások lezárulásával megkapjuk a Trottel zenekar 1988 és 2020 közti teljes történetét.

A lemez új külsővel jelenik meg, mivel az eredetit megette az idő vasfoga, az új maszterelés pedig Tanka Pisti munkája. A lemez először a szeptember 21-ei budapesti Eiffel térre szervezett Independent Label Fair / Független kiadók vásárán lesz kapható. További információk a Trottel Records Facebookján

(x) A vinyl lemezeket a Pro-Ject Audio Systems lemezjátszóin hallgatjuk.

Advertisement
39,004KedvelőTetszik
3,066KövetőKövetés
4,640FeliratkozóFeliratkozás

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Audiópartnerünk

Friss Lángoló