Jaszkarik, kingek, habisztik, füstszagú krimók

Az Unmute Galéria legújabb kiállító művésze, Bács Levente a jazz és a hip-hop aranykorába repít, miközben a modern világnak is görbe tükröt mutat. Zene- és street art rajongóknak mindenképpen érdemes megnézni.

A kizárólag graffiti és street art szubkultúrára fókuszáló galéria újonnan debütáló művésze, Bács Levente, aki február 23-án az első önálló kiállítását nyitja itt meg. A „most young kings get thier head│cut off” című tárlat „az élet káoszából épített vizuális kompozíciókat” tár elénk, amelyeken keverednek az alkalmazott és képzőművészeti tapasztalatok, valamint az alkotási szélsőségek is.

A hazai graffiti és street art szcénában Bad Boy Leviként ismert alkotó már a 2000-es években megmutatta magát az itthoni street wear kultúrában nagy sikert aratott ruhamárkájával, a Pumpcity-vel. Míg napjainkban az egyik legnagyobb, magyar tulajdonú reklámügynökség (ACG) művészeti vezetőként (Head of Art) is tevékenykedik.

„A siker nem jön könnyen, dolgozni kell érte, de ha már elértük, akkor sokan a fejünket akarják, és le is vágják vidáman.”

– olvasható a kiállítás ismertetőjében, utalva annak címére, amely egy Basquiat festményen, a Charles the First című alkotáson szerepel. A címválasztás nem véletlen: A művész előtti tisztelgés mellett utal a jazz, de a hip-hop aranykorára is, amikből a kiállított művek is építkeznek, megfűszerezve a modern korszellemmel és társadalmi feszültségekkel.

Ráadásul február 23-án mindez életre is kel, ugyanis egy igazi összművészeti eseménnyel vár minket az Unmute Galéria. A kiállítás megnyitóján fellép a Speiz zenekar, akik a képekre rezonáló beatekkel szólaltatják meg a vizualizált jazzt és a falra rakott hiphopot.

A kiállítás ugyanakkor nem csak a zene- és a street art rajongóknak kötelező. Kihagyhatatlan azoknak is, akik szívesen elmerülnének egy élénk, színekkel teli, mégis groteszk világban; akik szívesen veszik, ha egy alkotás képes görbe tükröt mutatni; és akik szívesen méláznak az emberi tapasztalat sokszínűségén és kontrasztján, miközben elgondolkodhatnak a modern világ sajátosságain.

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

38,938KedvelőTetszik
3,062KövetőKövetés
3,680FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés