Hirdetés
Hirdetés

Hamarosan új albumot ad ki a Kraftwerk?

Szinte pontosan két hónapja írtunk arról, hogy április 10 és 17 között nyolc estén át zenél a New York-i Modern Művészetek Múzeumában a Kraftwerk, akik a különleges fellépéssorozaton az 1974-es Autobahn című albumuktól kezdve estéről estére eljátsszák az összes eddig megjelent nagylemezüket. A sorozat ma ér véget, az együttes alapító tagja Ralf Hütter pedig a minap a New York Timesnak nyilatkozva elmondta, hamarosan új nagylemezt adnak ki. Hogy ez pontosan mit jelent, azt nem tudni, az viszont biztos, hogy a 2003-ban megjelent Tour de France óta ez lesz az első nagylemeze a legendás zenekarnak, aminek legnagyobb különlegessége talán az lesz, hogy először ezen nem fog közreműködni Florian Schneider, a Kraftwerk másik alapító (és pár évvel ezelőtti távozásáig) állandó tagja.

Hütter egyébként az új lemezzel kapcsolatban elmondta, hogy a Kraftwerk folyamatosan dolgozik, állandón újraértelmezik korábbi felvételeiket és albumaikat, mindezek mellett pedig az új hangzások is folyton hatással vannak rájuk (na, abban mindenki biztos lehet, hogy ez nálunk nem dubstep-lemezt jelent!). „A zene sohasem ér véget, a holnappal mindig újrakezdődik” – mondta a legendás német zenész.

Hütter nyilatkozatához ugyanakkor érdemes hozzátenni, hogy már úgy három éve is beszélt egy „hamarosan megjelenő” új Kraftwerk lemezről, úgyhogy az ő esetében az ilyesmi simán jelentheti azt is, hogy még jó darabig várni kell az anyagra.

Advertisement
39,009KedvelőTetszik
3,063KövetőKövetés
3,860FeliratkozóFeliratkozás

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Audiópartnerünk

Friss Lángoló