Hirdetés
Hirdetés

Swing szól a házban

Egyszer már volt szó a Lángolón  Créme de la Popról. A régi popdalokat swingesítő négyes akkor egy Kozsó-slágert klipesített, de a Gál Csaba Boogie-ből, Boros Gábor bőgősből és Kertész Csaba gitárosból, Földesi Attila dobosból (ők Maszkura és a Tücsökraj-tagok) valamint Kövér Kristóf gitárosból álló csapat azóta is töretlenül dolgozza fel a popslágereket. Most például Kozmixot.

Kertész Csaba gitáros mondja:

Ahogy megalakulásunkkor elkezdtük válogatni a dalokat, egyértelművé vált, hogy nem lehet a ’90-es évekből hiteleset meríteni Kozmix nélkül. Sokáig azonban kihívást jelentett az elektronikus zene és a swing közti stílusszakadék. Végül a Kozmix a házban néven ismert dance-himnuszuk megadta magát és talán még felismerhető is maradt a swingesítés végére.

A techno dobolást átültették washboard-ra, ami egy ütőhangszerként használt mosódeszka gyűszűkkel megszólaltatva. A szintetizátorok szerepét a két francia jazzgitár és a nagybőgő vette át, a dallamokat pedig a klarinét játssza. Lányi Lala Kozmix-énekes emblematikus megafonjának is megtalálták a klasszikus megfelelőjét, és a klipben a Créme de la Pop barátja, Dj Ordiman egy gramofonon mutatja be a korhű DJ-zést. 

A forgatás legizgalmasabb része a táncfelvétel volt: Bendik Marcell és Kasznai Dóra (Marcell & Dóra) jól ismert alakjai a magyar – és nemzetközi – swing-világnak és kevés olyan emberrel lehet találkozni, aki annyira komolyan vesz valamit, mint ahogyan ők a swinget. Mélyrehatóan ismerik a kor tánc – és öltözködési stílusait, hatalmas élmény volt velük és tanítványaikkal dolgozni.

– mondja Kertész.

Itt a Swing szól a házban klipje:

Advertisement
39,004KedvelőTetszik
3,066KövetőKövetés
4,640FeliratkozóFeliratkozás

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Audiópartnerünk

Friss Lángoló