Hirdetés

Felmentette a cseh bíróság a Lamb of God frontemberét

randy.jpgFelmentette Randy Blythe-t, a Lamb of God zenekar énekesét az emberölés vádja alól kedden a prágai városi bíróság. Blythe-t azért vádolták emberöléssel, mert az amerikai metálzenekar 2010-es prágai koncertjén súlyos sérülést szenvedett egy cseh fiatalember, aki később a kórházban belehalt sérüléseibe. Az énekest egy ideig előzetes letartóztatásba is helyezték, és csak óvadék ellenében engedték szabadlábra. A frontember szerint bizonyítható, hogy a hibás rendezés és a nem megfelelő biztonsági személyzet a felelős a 19 éves rajongó haláláért. A fiatalember a koncert alatt felmászott a színpadra, ahol összeütközött az énekessel, leesett, és súlyos fejsérülést szenvedett. A bíróság megállapította, hogy az amerikai énekes részéről nem volt szó szándékosságról, mindössze azt szerette volna megakadályozni, hogy a rajongó megzavarja a koncertet. A bírósági döntés még nem jogerős. (Fotó: MTI/EPA/Filip Singer)

A cseh államügyész öt év szabadságvesztést kért az énekesre. A bíróság arra a véleményre jutott, hogy a vádiratban leírt cselekedet nem meríti ki a bűncselekmény fogalmát, ezért nem büntethető. A fiatalember hozzátartozóinak, akik kártérítést követelnek, azt mondta, hogy igényüket polgári peres úton próbálhatják meg érvényesíteni.

A nagy érdeklődéssel kísért tárgyalás február elejétől folyt Prágában. A bíróság az összes tanút, az együttes tagjait és a biztonsági személyzetet is kihallgatta. Blythe azt elismerte, hogy miután néhány néző ismételten megpróbált feljutni a színpadra, az egyiket meglökte, hogy leszorítsa onnan, de határozottan visszautasította azt az állítást, hogy agresszíven viselkedett volna, és szándékosan tett volna kárt bárkiben.

Hirdetés

Kommentek

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
875FeliratkozóFeliratkozás

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Audiópartnerünk

Friss Lángoló