Hirdetés

Az AWS az Eurovízió döntőjében – Vajon az európai rockszíntér is meghekkeli a versenyt?

aws_1.jpg

Csütörtök este, a harmadik helyen jutott tovább az AWS az Euróvízió elődöntőjében, így szombat este már az első helyért versenyeznek a másik döntőbe jutott 25 ország előadójával együtt. Nagy kérdés, hogy az európai rockszíntér is összeáll-e egy tömbbé, és elkezd ész nélkül az AWS-re szavazni, és ezzel akár meg is nyeretni velük a dalversenyt, ahogy azt a hazai versenyen tette. Jelek vannak erre, több külföldi ország is foglalkozott azzal, hogy van egy metálzenét játszó zenekar is az indulók között, a napokban pedig a világ legnagyobb metálfesztiválja, a német Wacken is szavazásra biztatta Facebookon a több mint egymillió követőjét. Az tény, hogy a rockszíntér összefogása elég erős, ha az Igaz Ügy, a rockzene erejének megmutatása a Műanyag Szennyel szemben cél, szóval bármi benne lehet a pakliban. Bár itt nem csak a közönség, hanem egy szakmai zsűri is oszt majd pontokat, (ráadásul a magyarok a magyar indulóra nem szavazhatnak). Annak idején a rockzenét játszó Lordi is megnyerte az egészet, bár náluk valószínűleg a maskaráik nagyon sokat nyomtak a latban, szóval nem biztos, hogy elég lesz a sok láng, egy mezítláb szaladozó énekes, meg egy kis stagedive a gitárral.

Ennél is érdekesebb kérdés persze, hogy ha az AWS jó eredményt ér majd el szombaton, akkor az esemény hazai rádiós médiatámogatója, az MR2 Petőfi Rádió vajon végre elkezdi-e játszani majd a dalukat a rádióban vagy továbbra is csak leadja néha a szám akusztikus verzióját, nehogy a torzított gitár megzavarja a hallgatókat?

És picit ide kapcsolódik, hogy ha a ma este zajló Nagyszínpad döntőjében az Apey & The Pea lesz az első (ami sanszos, a fentebb taglalt rockertestvériség miatt), akkor az említett, itt szintén támogató rádió elkezd-e majd sludge metalt játszani vagy csak néha előszed egy-egy akusztikus Apey-szólódalt? 

Hirdetés

Kommentek

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
1,000FeliratkozóFeliratkozás

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Audiópartnerünk

Friss Lángoló