Hirdetés

Szívverés helyett spanyol slágert hallottak az orvosok egy amerikai férfi vizsgálata közben

A New England Journal of Medicine egy nagyon ritka, de annál érdekesebb jelenségre hívta fel a figyelmet, amit a Dél-Kaliforniai Egyetem kórházának munkatársai akkor tapasztaltak, mikor kórházba szállítottak egy 65 éves férfit. A szívverése helyett spanyol dalt hallottak zenekari kísérettel, és jól kivehető énekkel.

Gifünk csak illusztráció / Giphy

A férfin nem sokkal az előtt csípőprotézis-műtétet hajtottak végre, azért szállították a kórházba, mert elesett. A vizsgálata során ultrahanggal megnézték a lábát is, arra voltak kíváncsiak, hogy okozhatta-e az az esést, hogy nem jut elég vér a lábaiba. De mikor a pulzust a lábán vizsgálták, akkor a jól ismert hang helyett egy ismeretlen sláger kezdett el üvölteni. Az ultrahang sehol máshol nem produkálta ezt a hangot, csak a férfi lábán. Olyan jól kivehetően lehetett hallani mindent, hogy az ápolók le is tudták shazamozni, hogy a Gracias Por Tu Amor című dalt lehet hallani a férfi testében, a Banda El Recodo De Cruz Lizárraga előadásában. Az esetről videó is készült, ahol jól hallani, hogy szól a zene, és látható az is, ahogyan a páciens is értetlenkedik a dolgon.

A furcsa vizsgálatról tudományos cikk is született, amiben arra jutottak, hogy vagy a férfi fémprotézisa vagy a kórházi ágy továbbíthatott rádiójelet, amit az ultrahang készülék lejátszott. Mindenesetre bevizsgáltatták az eszközt, ami kiválóan működött, a férfit pedig nyolc hónappal később újra megvizsgálták, és amellett, hogy többször már nem esett el, sokkal fontosabb, hogy az ultrahangos vizsgálat alkalmával sem bömböltett magából slágereket.

Hirdetés

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

KOMMENT

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
876FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Tesztek

Hirdetés
Audiópartnerünk