Hirdetés

Hiányérzet nélkül – Nálunk járt a TCL C845-ös tévéje

Mit nézek meg egy tévén először? Meg mit néz meg úgy bármilyen ember? Mármint azok után, hogy eldönti, van rá pénze, és egyáltalán kell-e neki új. Szóval mit néz meg? Hogy elfér-e. Na nálunk kevés tévé fér el, de a TCL C845 típusú készülékének 65 colos verziója még éppen hogy. Lehet az 55 colos kényelmesebb lenne, de nem azt kaptuk tesztre, hanem a 65-öset, de még az is okés. A méret viszont nem minden, mert ha mondjuk ennek a tévének a két szélén lett volna a lába, akkor küldtük is volna vissza szeretettel, nem tudtunk volna sehol elhelyezni. Szerencsére a C845-nek középen van, így semmi probléma nem adódott vele. Az összeszerelés sem volt nehéz, összesen tíz csavart kellett a helyére tenni, és már rendben is volt minden. A lábrész hátulján ráadásul van egy kábel-eltüntető rész, de nálunk annyira kusza már minden arrafelé, hogy ember legyen a talpán, aki azzal kezd valamit. Most sem kezdtünk.

Inkább bekapcsoltuk, és bejelentkeztünk. Ez nagyon gyorsan ment, lévén az összes rendszerünk androidos, igaz van Apple TV előfizetés is, de a Chromecastokkal ellentétben a Google TV-n simán lejátszható az Apple TV alkalmazása, sőt, fel is telepíthető, ráadásul még Airplay 2-t is tud, ha valaki az Apple-höz van ragadva. Igazából minden szépen feltelepíthető rá, legyen az HBO Max, Netflix, Disney+, Skyshowtime stb. Meg csomó minden más, amit nem használunk, de a lehetőség adott.

Itt jegyezném meg, hogy egy másik TCL készülék helyére került be a C845 ideiglenesen, de amíg a régi tévé néha már az agyamra megy a lassúságával, a most megjelenten egyetlen hiba nem volt ebben a tekintetben. Amúgy Android 11 fut rajta, szupergyorsan, várakozás nélkül. Már ami magát a távirányítóval a tévé saját rendszerében való lépkedés illeti, mert azért a szolgáltatók tudnak cifra dolgot csinálni a saját alkalmazásukkal, még ha a Google TV ilyen szempontból sokkal jobb is, mint a Chromecast.

És ha már itt tartunk, akkor említsük meg a pár napos teszt alatt felbukkanó egyetlen olyan pontot, ami nem tetszett: a távirányító. Míg a tévékészülék maga semmilyen hiányérzetet nem ad prémium érzést illetően, azért a távirányító műanyagos kinézetével és tapintásával nem biztos, hogy mindenkinek tetszeni fog. Funkció, kézre állóság tekintetében viszont nincs hiba, szóval lépjünk is tovább a főszereplőre, a képernyőre.

Amivel nekem semmi bajom nem volt. Most jöhetnék ilyenekkel, hogy hány nites a fényerő, meg hasonlók, de ezt el lehet olvasni a cég termékoldalán is. Inkább azt mondom, hogy a régi TCL-ünkhoz képest sokkal fényesebb a képernyő, a redőnyt sem kellett elhúzni, ha még világosban akartunk tévét nézni. Persze, ha nagyon sötét az adott film, sorozat, akkor már lehet gond az ablaktükröződés, de kibírható. Sötétben meg egyenesen hibátlan. Persze a betekintési szög lehetne nagyobb, mert tökéletes csak szemből tud lenni, de amúgy nem panaszkodott az sem, aki kicsit oldalról nézte a filmet. Hogy ez igazán probléma legyen, ahhoz valószínűleg egy kastélyt kellene venni, ahol egy nagyon rossz lakberendezőt bízunk meg a kanapé elhelyezésével.

És igazából a hangzásra sem lehet panasz, ami nem csoda, hiszen a 2.1-es rendszert az Onkyo fejlesztette, a hangszóró, mélynyomó ott trónol a tévé hátuljának közepén, és még zenét is kellemes rajta hallgatni, még ha nem is erre találták ki. Ezt persze lehet tuningolni is egy soundbarral, de így, magában sem rossz.

Szóval remek tévé ez a TCL C845 még az én abszolút átlagos felhasználói szemszögemből is. És még az ára sem vészes: a tesztkészüléké olyan 500 ezer forint körül mozog most, de persze ez képátló függvényében mehet lejjebb és feljebb is.

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

39,010KedvelőTetszik
3,062KövetőKövetés
3,860FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés

Tesztek

Audiópartnerünk