Hirdetés

Lassítani, gyorsítani és remixelni is lehet majd a Spotify-on

A Spotify olyan funkciók bevezetését tervezi, amik lehetővé teszik majd, hogy a felhasználók közvetlenül a platformon belül remixeljenek dalokat maguknak, miközben a streamingdíjakat továbbra is az eredeti dalok jogtulajdonosai kapják.

A Wall Street Journalon olvasható cikk szerint, a Spotify új zenekezelő eszközök bevezetését tervezi, beleértve a dalok lassításának, gyorsításának, mixelésének és egyéb módon történő szerkesztésének lehetőségét. Miután a felhasználó elkészítette a módosított zeneszámot, megoszthatja azt a Spotify virtuális gyűjteményeiben, viszont más platformon nem.

Ez a lépés a TikTok korábbi, streaming iparágra gyakorolt hatása miatt jött létre. Még februárban a Pex megosztott egy jelentést, amely szerint a platformon található dalok több, mint egyharmada valamilyen módon sebesség- vagy hangmagasság-módosítással készült (2023-tól 38,03 százalék, ami 13 százalékos növekedés az előző évhez képest), így ezeknek a zeneszámoknak a módosított változata lehetővé teszi, hogy sokan megkerüljék a TikTok szerzői jogi védelmét, ami vitát váltott ki a Universal Music Group és más jogtulajdonosok között.

A WSJ cikke szerint a Spotify azt reméli, hogy a remixelési eszközök, amelyek beépített intézkedésekkel biztosítják, hogy a jogtulajdonosok megkapják a nekik járó összeget, szimpatikusak lesznek a fiatal felhasználók számára, miközben új bevételeket generálnak a művészeknek.

Egyelőre az eszközökkel kapcsolatos megbeszélések korai szakaszban vannak, és a licencszerződéseket még ki kell dolgozni, de úgy tűnik, hogy az alapvető remixeszközök minden prémium előfizető számára elérhetőek lesznek. Emellett fejlettebb dalszerkesztő eszközök is elérhetővé válhatnak azok számára, akik magasabb havidíjas előfizetést fizetnek, ami 24 bites veszteségmentes lejátszást is kínálhat. Utóbbira most egy teljesen friss forrás is van, ugyanis kódfejtők észrevették, hogy az alkalmazás forráskódjába bekerült egy úgynevezett Music Pro add-on is, amivel minimum CD minőségben játszható majd le a zene. Ez azt jelenti, hogy nem lesz a sima előfizetés része, hanem akinek kell, hozzácsapja ezt is. Tehát úgy néz ki, ez lesz a Spotify megoldása a veszteségmentes zenelejátszásra.

A Spotify ezen kívül nemrég azt is bejelentette, hogy ismét emelni fogják a prémium előfizetési díjakat több kulcsfontosságú piacon, például az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban és Ausztráliában. Az előfizetők arra számíthatnak, hogy az egyéni csomagok esetében havi 1 dollárral, a duó- vagy családi csomagok esetében pedig havi 2 dollárral emelkednek az árak valamikor a jövőben.

De legalább újra lehet streamelni Neil Young-ot a Spotify-on.

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

38,981KedvelőTetszik
3,056KövetőKövetés
3,810FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés

Tesztek

Audiópartnerünk