Hirdetés

Yes: Ötvenéves jubileumi turné és új lemez Anderson, Wakeman és Rabin közreműködésével

yes50.jpg

Bejelentette ötvenéves jubileumi turnéját a Yes. Ráadásul nem is valami öreges levezető labdázgatásról van szó: összesen száz koncertet adnak majd világszerte, olyan meghatározó tagok részvételével, mint Jon Anderson énekes, Rick Wakeman billentyűs, vagy Trevor Rabin gitáros, aki 1995-ös kiszállása óta keresett filmzeneszerző lett. Hab a tortán, hogy a hírek szerint új anyag is várható. 

A “100-Show World Tour” június 3-án kezdődik Varsóban, utána további dátumok lesznek Skandináviában, Németországban, az Egyesült Királyságban, majd Észak-és Dél-Amerikában folytatódik a turné, ami aztán Japánban ér véget jövő évben. Természetesen lesznek kiadványok is az évfordulóra: egyrészt egy dupla CD / tripla vinyl formátumban megjelenő, Quintessential Yes című válogatás, melyet maga Jon Anderson állított össze, másrészt egy koncertalbum, amit még tavaly márciusban rögzítettek Manchesterben, és amelynek keverését Paul Linford, illetve Trevor Rabin készítették.

Az igazi nagy hír nem ez, hiszen már az óvodások is tudják, hogy merch nélkül turnéra indulni védhetetlen öngól – az igazi hír az, hogy a zenekar jelenleg is egy új albumon dolgozik, amelyen Anderson, Wakeman és Rabin is szerepel majd, ilyesmi pedig utoljára 28 éve, a Union lemez idején fordult elő. Az új album a tervek szerint 2018 végén, vagy jövő év elején jelenik meg, de ennél többet egyelőre nem lehet tudni.

Hirdetés

Kommentek

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
1,000FeliratkozóFeliratkozás

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Audiópartnerünk

Friss Lángoló