Hirdetés

Zenével javítaná a gyerekek beszédhibáját az Apple

Az Apple Music és a Warner közös kezdeményezése olyan gyerekeken segítene játékos és szórakoztató módon, akiknek beszédhibájuk van. De persze nemcsak gyerekek használhatják, hanem gyakorlatilag bárki, akit például zavar a beszédhibája, vagy tökéletesíteni szeretné a kiejtését.

Algoritmus segítségével válogatnak össze olyan dalokat, amelyek szövegében olyan hangok ismétlődnek, amelyeket néhány ember számára nehéz kimondani. Eddig 173 dalt választott ki a program, amik között ott van a Right Here, Right Now Fatboy Slimtől vagy Dua Lipa slágere, a Don’t Start Now vagy éppen Lizzo és a Good As Hell and Right Here. Mivel gyerekek is érintettek a témában, ezért a szövegek mondanivalójára is odafigyeltek.

Összegyűjtötték, melyik hangok képzése okoz a legtöbbször nehézséget, majd az algoritmus nagyjából 70 millió dalt pásztázott át, hogy kidobálja azokat, amelyekben a legtöbbször ismétlődnek a hangok, amik gondot okozhatnak.

Nem olyan rég készült egy dokumentumfilm, ahol több ismert ember, köztük egy rapper is mesélt arról, hogy dadogáson vagy beszédhibán hogyan segíthet a zene is, sőt Joe Biden is őszintén mesélt arról, hogy a dadogása segített abban, hogy együtt tudjon másokkal érezni.

A Warner Music vezérigazgatója, Tony Harlow arról beszélt, hogy tulajdonképpen a lemezkiadók abban segítenek, hogy emberek ki tudják fejezni magukat. Igaz, itt most másról van szó, mint mikor szerzők és előadók fejezik ki magukat a zenével, de Harlow arról is beszélt, hogy örülnek, ha tudnak segíteni azoknak, akik nehézségekkel küzdenek, és reméli, hogy a dalok izgalmas és szórakoztató kiegészítői lehetnek a logopédusok munkájának.

Hirdetés

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

KOMMENT

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
1,000FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Tesztek

Hirdetés
Audiópartnerünk