Hirdetés

Az akadálymentesség teljesen új szintét mutatja be a Wembley

Az Egyesült Királyságban elsőként a Wembley Stadionban találtak arra megoldást, hogy a neurodivergens embereket és hozzátartozóikat is fogadni tudják. Ez az akadálymentesség egy olyan műfaja, amire bár hatalmas igén lenne, mégis csak néhány helyen elérhető.

Mi az a neurodiverzitás?

A neurodiverzitás egy olyan megközelítés, ami azt mondja, hogy azok az embereket, akik a neurotipikustól eltérő agyi működéssel élnek, ugyanolyan társadalmi kategóriaként kell elfogadni, mint a nemet, a nemzetiséget, a szexuális orientációt vagy a fogyatékosságot. Vagyis nem kóros elváltozás, nem betegség, hanem az emberi változatosság természetes megnyilvánulása például a hiperaktivitás, figyelemzavar, diszlexia, autizmus-spektrumzavarok és még számtalan egyéb neurológiai eltérés.

Két olyan különleges helyiséggel készülnek, ahol a technológiának köszönhetően ezek az emberek és kísérőik is élvezni tudják az eseményeket.

Szakemberek és a technológia segített

Az Experia multiszenzoros berendezések specialistájával, valamint a Nordoff Robbins zeneterápiás jótékonysági szervezettel egyeztetve tervezett és kiépített szenzoros szobák biztonságos és kényelmes teret biztosítanak azoknak a vendégeknek, akik a stadion élményét általában kihívásnak találják – áll a közleményükben.

A Wembley célja ezzel, hogy minél többen legyenek képesek élvezni az eseményeiket a helyszínen, legyen az sportrendezvény, koncert vagy bármilyen előadás.

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

39,004KedvelőTetszik
3,064KövetőKövetés
3,850FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés

Tesztek

Audiópartnerünk