A kedvenc Disney-karakterekből ajánl recepteket a Walt’s Kitchen

A Disney kizsákmányoló magatartása és monopolhelyzete miatti tiltakozás bizarr módját választotta az MSCHF, mikor összerakták a Walt’s Kitchen nevű receptes oldalt, ahol a jól ismert Disney karakterek a receptek főszereplői.

Bárcsak megtehetnénk ugyanezt az egész Disney-társasággal

– mondta a MSCHF egyik képviselője, aki szerint az egész vállalat egy óriási monopóliumellenes szabálysértés, ami a világjárvány megjelenésekor azonnal tömeges leépítésbe kezdett, és ezzel több ezer embert hagyott az út szélén akkor, mikor a legnagyobb szükségük lett volna segítségre, és a kultúrát is tönkreteszi, de egyelőre szimbolikusan csak a kis teremtményeiken tudnak bosszút állni.

walts's kitchen
Fotó: MSCHF

Az oldalon ötleteket lehet találni arra vonatkozóan, hogyan lehet finom pekingi Donald kacsát, hagymás-gombás bambit, juharszirupos-baconos Malacka fánkot. A tenger gyümölcsei szekciót a Némó nyomában Hankje, és Ariel kis barátja, Sebastian képviseli, a rendhagyó ételeknél pedig Tücsök Tihamért lehet feldolgozni. A receptekhez videó is jár.

Az MSCHF több millió dollárt gyűjtött már össze az ilyen és ehhez hasonló kapitalizmus ellenes megmozdulásaira. Ők voltak azok, akik megalapították az Anti Reklám Reklám Klubot és arra kérték a szimpatizánsaikat, hogy a saját felületükön támadják az olyan felületeket mint a Facebook, TikTok, Amazon vagy a Tesla, és azt is kifejtették, egészen pontosan mi is a baj a cégekkel, és mennyi pénzt adnak, ha megfelelő mennyiségű emberhez eljut az üzenet, ha a felhasználók fordított influenszerként működnek. De ők voltak azok is, akik egy művészeti projektjük keretein belül valós kórházi számlákat változtattak olajfestménnyé, amiket pont annyiért kínáltak, mint amennyiről a számla szólt. Ezzel pedig arra hívták fel a figyelmet, hogy a világjárvány idején azok, akik elvesztették az állásukat, az egészségbiztosításukat is elvesztették, ráadásul már a járvány előtt is több mint 130 millió embernek volt tartozása az egészségbiztosító felé.

Hogy meddig lesz elérhető a receptes oldal, azt nem tudni, valószínűleg addig, ameddig a Disney ellenlépésbe nem lendül.

Hirdetés

Kommentek

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
912FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés