Öt reality show, amiket imádni fogsz

Ha reality műsor kerül szóba, akkor érdemes tudni, hogy a világában ma már minden tematikában találhatunk magunknak tetszőt. Párkereső, extrém életek, természeti csodák, és hajmeresztő hobbik is kerültek már képernyőre. Összegyűjtöttünk néhányat, ami kiemelkedik a hagyományos valóságshow világából, és megdöntik azt a sztereotípiát, amit egy reality műsorról általában gondolnak az emberek. 

Egy izgalmas magyar reality a hétköznapi élet csodáival: Made In Gyetván Csabával

A Discovery Channel egyetlen hazai gyártású sorozata hamarosan új évaddal érkezik, és még mindig tud elképesztő izgalmakat tartogatni. Gyetván Csaba itthon és külföldön olyan helyekre látogat el, és olyan gyártási folyamatokat mutat be, amelyekre a hétköznapi emberek nem látnak rá. Például tudtad, hogy hogyan vizsgálják át az utasszállító repülőgépeket vagy hogyan készülnek az olyan,  mindennapjainkban jelenlévő termékek mint például az aerosolos flakon? A sorozat garantáltan függőséget okoz, ráadásul rengeteg olyan izgalmas termékről vagy folyamatról lehet hallani, ami jelen van a hétköznapjainkban, mégis csak kevesen ismerik a kulisszatitkokat. Tökéletes választás azoknak, akik szeretik lenyűgözni ismerőseiket és barátaikat azzal, hogy olyan témákról tudnak mesélni, ami mindenkit érdekel, de csak a sorozat nézői ismerik a részleteket.  A sorozat epizódjai megtekinthetőek a Discovery csatornáján minden vasárnap 19 órakor

Legzöldebb reality műsor: Zero Waste Chef

Diego Garcia Vega, fiatal ökológus és környezetvédő aktivista egy olyan projektbe csatlakozik be, ami sokunknak szívügye, ez pedig a környezetvédelem, ráadásul a sorozatnak magyar vonatkozása is van. Az, hogy egyáltalán ne termeljen valaki szemetet, az még egyéni szinten is hatalmas kihívás, de hogyan bírkózik meg ezzel egy szakács? Diego Garcia Vega azt mondja, hogy a szíve szakad meg, amikor ételt lát a kukában, és ezért felkeresi a világ legjobb séfjeit, és megfigyeli, hogyan készítenek ételt azokból az alapanyagokból, amit mások félredobnak és nem használnak fel. Maga az ötlet és a kezdeményezés is rendkívüli, az HBO MAX-on elérhető  sorozatból pedig kiderül, hogyan lehet minimális változtatásokkal a konyhában fenntarthatóbban, kevesebb élelmiszerhulladékot termelni.  Az pedig külön izgalmassá teszi, hogy a sorozatban helyet kap Magyarország és Palágyi Eszter Michelin-csillagos séf is mesél arról, hogyan lehet a világ legjobbjai között emlegetett fogásaiba is belevinni a Zero Waste szellemiséget. A sorozat egyszerre foglalkozik a gasztronómiai és természeti értékekkel, miközben a olyan alternatívákat mutat, amelyeket akkor is beépíthetünk a mindennapjainkba, ha nem Michelin-csillagos konyhát vezetünk, csak egyszerűen nekünk is megszakad a szívünk, ha étel kerül a kukába.

A sorozat első évada elérhető az HBO Maxon

Legősibb kérdés, ki kinek tetszik? F-Boy Island Spanyolország

Az F-Boy Island Spanyolország arra épít, mint amire a reality műsorok egy jelentős része: az emberek szeretnének párt találni, de ez nem egyszerű feladat. Az HBO MAX saját gyártású sorozata spanyol verziót kapott, de a küldetés továbbra is ugyanaz: három nő arra vállalkozik, hogy sikeresen kitalálja, hogy a játékban résztvevő férfiak kalandorok, vagy szerelmet kereső jófiúk. A jófiúk azok, akik kapcsolatot keresnek és az újdonsült kedvesükkel meg is osztanák a fődíjat, a kalandorok azok, akik csak a pénzre hajtanak. A kérdés pedig kettős. Egyrészt vajon a lányok eltalálják-e, hogy kinek mi a motivációja, másrészt mi történik akkor, ha egy kalandor azt állítja magáról, hogy képes megváltozni a szerelemért, és jófiú lesz belőle? 

A sorozat elérhető az HBO Maxon

Legfrissebb reality show: Szingli anyák paradicsoma

Gyakran hangzik el, általában vigasztalás formájában,  hogy az életkor csak egy szám, amin a “mindenki annyi, amennyinek érzi magát” közhellyel egyetemben nem is igazán gondolkodik el az ember.  A TLC-n Valentin-napon indult sorozat szingli főszereplőinek szájából ezek a mondatok inkább önbizalomnövelőként hangoznak el. A legújabb realityben 40 év feletti nők keresik egy mexikói csodahelyen a szerelmet, náluk fiatalabb férfiak között. A csavar ott jön, hogy mindezt úgy is megfogalmazhatnánk, hogy fiatal fiúk szeretnék felszedni egymás édesanyját.  Igen, ez egy olyan reality, ahol anyák és fiaik együtt szerepelnek, és nem elég, hogy a többi nővel vagy fiúval is versenyezni kell, de még a saját édesanyjuk pasizását is végig kell nézni, az anyáknak pedig azt, hogyan csapja a gyerek a szelet egy vele egyidős nőnek. Ebből már valószínűleg egyértelmű, hogy drámában, intrikában és izgalmakban nincs hiány ebben a sorozatban. 

A sorozat epizódjai kedden este 21 órakor láthatóak a TLC csatornán

A legrégebbi reality: Candid Camera

A realityk ősatyja, egészen 1947-ig nyúlik vissza, amikor még rádiós tréfasorozatként került adásba, majd  a következő évben indult el a Candid Camera,  vagy ahogy itthon ismerős lehet, a kandikamera. Az első reality-ben is  rejtett kamerával dolgoztak,  és úgy veszik fel az emberek természetes reakcióját, amiket váratlan események váltanak ki. Az indulásának idejét figyelembe véve nem túlzás azt mondani, hogy ez az a reality sorozat, ami világszerte a legismertebb.

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

37,763KedvelőTetszik
2,983KövetőKövetés
1,650FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés