Hirdetés
Hirdetés

ZugLoW – Kialvatlan

A zugLow 2022-ben alakult a budapesti Premier Művészeti Szakgimnáziumban, ahol Takács Gábor, a zenekar billentyűse kötelező zongorát tanít hangszereseknek és énekeseknek. Egy egyszeri projekthez keresett zenésztársakat, és három tanítványát, Marosvári Nikolettet, Hu Shaoyin Ronaldot és Szabó Gergőt kérte fel a feladatra. A próbák közben derült ki, hogy Gábor régi dalainak újrahangszerelésén túl van igény új számok közös alkotására is. Innen jött a világ – de először kerület – megváltó gondolat, hogy alapítsanak zenekart.

A dalok ének-, vokál- és szövegcentrikusak, kihasználva a magyar nyelv játékosságát.
Eddig iskolai koncerten és dalszerző workshop-okon léptek fel, a közeljövőben pedig szeretnének kitörni Zuglóból, és meghódítani a fesztiválok kis és nagy színpadait egyaránt.

A zenekar első dala, a Kialvatlan. A zenei ötlet egy évvel korábban már megfogalmazódott, a téma pedig nem sokáig maradt kérdés, a tavaszi fáradtság képekké formálása kikívánkozott. A dalt 2024. márciusában az Orange Stúdióban rögzítették. A hangfelvétel, mix és master Tóth Tamás, míg a videó Tóth István munkája. A dal keletkezéséről a zenekar alapítója, Takács Gábor mesélt.

A márciusi melankóliát és a tél utáni levertséget a nem hagyományos dalszerkezet, a könyörtelenül pontos ébresztő okozta sokkot pedig az álomszerű szövegrészek ellensúlyozzák a dalban, ezért szeretem. Másrészt, ez volt az első olyan szerzeményem, amit már a zenekarnak írtam, nem magamnak. Emiatt is fontos.

A zenekar új dalokon dolgozik, hogy az őszi/téli koncerteken már ezeket is be tudják mutatni, és jövő tavasszal újra legyen miért fáradtnak lenni.

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

39,011KedvelőTetszik
3,065KövetőKövetés
4,320FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Programok

Lemezkritikák

Beszámolók

Audiópartnerünk