Hirdetés

Zselenszky bemutatja régi zenekarát: Wakended • Same Kids’ Chakra Lunarium With Melancholium

A Wakended egy virtuális zenekar volt a 2000-es évek legelején. A Hetes Körzetből és régi Eleven Holdból jól ismert Zselenszky áll a projekt mögött, aki sajátos, lemásolhatatlan stílusával ruházta fel a Wakended dalait. A virtuális csapat stílusában doom grunge vonalon bontakozik ki. Sok helyen érezhetjük az Anathema, a My Dying Bride és az Alice In Chains hatását, de a hegedűvel, az ütős hangszerekkel és a billentyűvel kiegészített hangszerelés teljesen egyedi hangulatot kölcsönöz a számoknak.

Az egész lemez teljesen visszaadja a 90-es évek hangzásvilágát. A hangfelvételek 2001 októberében készültek az Eleven Hold tagjainak közreműködésével és pár vendégzenésszel. A hanganyag egy részét 2002-ben letölthetővé tették, de hivatalos hanglemezként sosem jelent meg ez idáig. Most kereken húsz évre rá, 2022-ben ezt a hiányosságot pótolja a Zselenszky szerzői projektjeit is megjelentető Operatio Solis kiadó.

De hogy mi is az a Wakended? Zselenszky:

„Szójátékhülyeség. A halálra ébredt ember az, aki úgy él, mintha halott lenne, így semmit nem veszíthet. Nem arra a típusra gondolunk, aki ölne és erőszakolna, hanem arra aki elengedővé engedi magát, önzéstől megszabadul és az elszántság ereje segíti jóság-varázslatát. Bármi lehetséges számára, mert önmagát teljesen félretette, így szemén a világ torzítás nélkül hatolhat át, és szívéből induló szándékait nem ferdíti el semmiféle agyból szökött gondolat. Amit kimond azzal azonos, amit tud, az ő maga. Minden jelző, melléknév, főnév, ige az ő szájában. Magába az erőt, s magát az erőbe engedi. Így válik őrzővé. A dal amit énekelek tanítás.” Hogy miről is szól ez az egész, még egyszerűbben kimondva, nagyon találóan ezt is mondhatnám: „Egy játékos csapongás más zenei szférába.”

A demo:

Hirdetés

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

Kommentek

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
1,000FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

Hirdetés

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Programok

Lemezkritikák

Beszámolók

Audiópartnerünk