Hirdetés
Hirdetés

Zöldségrablás Szentesen, az elkövetőket nem találják – Itt az aurevoir. új dala és klipje

Az aurevoir. zenekartól megszokott, hogy a saját szerzemények mellett olykor versmegzenésítéshez vagy népdalfeldolgozáshoz nyúlnak. A Héjanász című új dalukhoz egy erdélyi népdal adta az alapokat, ami egyébként egy régi “táncházas sláger”. Az áprilisban megjelent skate-punk ihletésű ‘pontnem’ után ismét visszatértek az aurevoir.-ra jellemző hangzáshoz.

Ahogy azt korábban is mondtuk, a pontnem egy egyszeri alkalom volt, egy buli, amiben újréltük a gyerekkorunkat. A Héjanász egy sokkal átgondoltabb dal, ami viszi tovább a klasszik ‘oreóhangzást’, kicsit meg is újítva azt.

Hirdetés

– árulja el az új kiadványról Agócs Márton, a zenekar egyik frontembere.

A Héjanász a DélKerTÉSZ (Délalföldi Kertészek Szövetkezete) támogatásával jött létre, akik hazai kistermelők Szentesről és környékéről, így egyértelmű volt, hogy a klip is náluk fog készülni. Elképesztő nap volt, nem is gondolták volna, hogy egy üvegház vagy hűtőház ennyire jó forgatási helyszín lehet. A klipet ismét Fejér János rendezte – a zenekarral egyetértésben és közös ötletelés kíséretében. Operatőrként János mellett Liszkay Lilla dolgozott, az utómunkát pedig ezúttal is a zenekar másik frontembere, Fejér Mihály végezte. A történet – a szövegtől kissé eltérő módon – igazából egy “heist movie”, egy rablási kísérlet, az aurevoir.-tól megszokott, ironikus stílusban.

„A sztoriban pedig végre gengszterek vagyunk, akik életük melóját szervezik és viszik végig.”

– mondja Agócs Márton.

Az aurevoir. a stúdiózások és forgatások mellett erősen kezdte a fesztiválszezont is, és még számos helyszín és rendezvény várja őket.

Sosem volt még ennyi nyári meghívásunk, szóval nagyon boldogok vagyunk, és mindegyiket nagyon várjuk.”

– teszi hozzá Marci.

Legnagyobb volumenű budapesti koncertjükre augusztus 15-én kerül sor a Budapest Parkban. További információk az aurerevoir. közösségi felületein és a Budapest Park weboldalán. 

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

39,012KedvelőTetszik
3,068KövetőKövetés
4,580FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók