Hirdetés
Hirdetés

Három új videó Ziskó Olivér készülő Global Warning című lemezről

Egyszerre három dallal jelentkezett Ziskó Olivér, akinek Global Warning című, a modern fúziós zene és a programozott elektronikus zene keverékeként leírható új lemeze a jövő év folyamán lát napvilágot. Tripla premier bónusz drum playthrough videóval a folytatásban!

Hirdetés

Olivér így mutatta be a most debütáló szerzeményeket.

„Végre felkerült a világhálóra három további dal az albumról, amin már jó ideje dolgozom. A bónuszokkal együtt 73 perc zeneanyag gyűlt össze, tehát akár dupla lemeznek is nevezhetjük a kis csúszással, 2022-ben megjelenő Global Warningot. Eddig négy dal klipjét hoztuk ki, amihez most csatlakozik további három. A lemezen összesen 12+2 trekk lesz hallható.

Alapvetően nem progresszív zenei ritmusokból szerettem volna építkezni az albumon. A „Travelin” nóta ritmikai ötleteit például Jojo Mayer és Steve Smith játéka ihlette. Aztán megkaptam Derek Sherinian-től a szólósávokat, és egy kicsit hozzányúltam a dalhoz. Derek egy ikonikus figura. A rá jellemző stílust hozza a dalban, és azt a hangszínt használja amiről nem lehet nem ráismerni a játékára. Mint ahogy a Dream Theaterben, Sons of Apollóban, Planet X-ben megszokhattuk tőle. Nagy kár, hogy nem küldött videósávot.
A „Travelin” klip további közreműködői Anthony Crawford (basszusgitár) és Marius Pop (gitár) akik egyben a korábbi „Ghost Notes” videó vendégzenészei is voltak. Marius nagy segítség volt a dal végleges formájának kialakításában és ragaszkodott hozzá, hogy Ő legyen a hangmérnök. Mark Mihelével közösen keverték a Rootz Music Studio-ban, Romániában.”

„A dob felvételénél most is, ahogy a lemez többi számánál, ragaszkodtam hozzá, hogy egy take-re menjen, és a keverés során ne legyen editálva/kvantizálva, amit feldoboltam. A videók és audiók egyszerre készültek. A „Travelin”-nel egyidőben további dalokat is rögzítettünk. Ezzel kezdtük a sort. Csak egy take készült, tehát úgy 10 perc alatt megvoltunk, majd jött a következő. A mozgó kamera képével készült egy drum playthrough is.”

„A „Plastic” vendégzenésze egy másik kedvenc billentyűsöm, Kaltenecker Zsolt. Nagy öröm számomra, hogy ő is közreműködött. Korábban volt már egy kooperációnk Erdei Péter barátom brilliáns „Soulwaves” szerzeményében. A 90-es évek vége óta követem Zsolt dolgait, még Borlai Gergő ajánlotta az „Ivory Tower” trió lemezüket, amit akkor rögtön meg is vettem. Az és a későbbi lemezeik a mai napig nagy inspirácók. A „Plastic” dalt Miski Ádám programozta, őrületes ritmikus zajokkal telepakolva – ami nekem tetszik!”

„A „The Origin”-ben is két kedvencemet hívtam segítségül. Papesch Péter basszusjátékát az előbb említett trióból és a European Mantrából régóta ismerem és korábban már kisegített pár dalomban is. Gotthárd Misi gitározik. Mindketten nagyon eltalálták azt a feelinget, ami passzol ehhez a trekkhez. Bocs az őrületes szinti dallamokért. Ennek most harsognia kellett! A „Plastic” és „The Origin” hangmérnöke Scheer „Max” Viktor volt. Még 4 további videokliphez vannak videofelvételeim, amiken nemsokára elkezdünk dolgozni. Ezek majd a lemez megjelenéskor vagy valamivel előtte lesznek beütemezve.”

Ziskó Olivér zenei projektjeivel kapcsolatban érdemes felkeresni a zenész nemrég közzétett új weboldalát!

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

38,987KedvelőTetszik
3,060KövetőKövetés
3,820FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók