Hirdetés

Zenével érlelték a Metallica whiskey-jét

Rye The Lightning a neve a Metallica egyik új whiskey-jének, amit már elő lehet rendelni. A rye típusú (azaz rozs) whiskey-ről nem nehéz kitalálni, hogy melyik lemez inspirálta, ennél azonban sokkal érdekesebb, hogy hogyan érlelték azzal, hogy a Ride The Lightning albumot bömböltették.

A Blackened a Metallica whiskey-márkája, akik úgy szeretnének italt gyártani, ahogy a világon senki más. Eddig még nincs túl sok újdonság, mindenki a világ legkülönlegesebb italát szeretné elkészíteni, de a Blackenednél kitaláltak egy teljesen új, szokatlan, de egyben elég szórakoztató folyamatot, ami a Black Noise nevet kapta.

Metállal érlelt whiskey

Arról már mi is írtunk, hogy a zene mi mindenre jó, a Metallicánál pedig úgy gondolják, hogy a whiskey érlelésére is. Valószínűleg minden olvasónknak megvan az az érzés, mikor a zene miatt egy egész épület vagy az autó dübörög, vagy ahogy a koncerten nem csak hallani, de érezni is lehet a zenét. Na pontosan ezen a gondolatmenten kiindulva találták ki, hogy a zene molekuláris szinten hathat a whiskey-re.

A Metallica és a Meyer Sound összeállított egy olyan mélynyomó-rendszert, ami ugyanazt a tartományt használja, mint a Metallica-koncertek, ezáltal ugyanazt a vibráló, rezgő, zsigeri élményt adják, mint amit a koncertre látogatók átélhetnek. Egészen pontosan a 2012-es Atlantic City-ben adott koncert érlelte a whiskey-t. Ugyanazon a Metallica-dalok rezgetik meg a hordót, mint amiket koncerteken is lehet hallani. Ez pedig azt jelenti, hogy a hordó belsejében lévő folyadék is mozog, ami fokozott fakölcsönhatáshoz vezet és erőteljesebbek lesznek a whiskey fa-íz jellemzői.

Egyébként ezek az italok 5-8 évet érnek hagyományos Kentucky hordókban, majd 2-14 hetet madeira bor és karibi rum hordókban, ekkor kapják a zeneterápiát is. A főzőmester szerint szárított füge, széna, fenyőfa, körte és rumos sütemény illatjegyeket és lóhere méz, menta, kukoricahéj, cukornád, dió és fahéj jegyeket lehet benne felfedezni. A Rye The Lightning whiskey üvege 79.99 dollártól, azaz olyan 29 ezer forinttól indul.

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

Kommentek

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
1,020FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

Hirdetés

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók

Audiópartnerünk