Hirdetés

Zeneterjesztővé vált a TikTok, elindult a SoundON

Egy új platformot indított a TikTok kifejezetten zenészek számára, hogy egyszerűbben terjeszthessék a műveiket, vagyis egyszerűbb legyen a felhasználóknak rátalálni, tátogni vagy táncolni rá, esetleg kitalálni valami furcsa kihívást.

Az egész lényege az, hogy a zenészeknek lehetőségük van a dalaikat közvetlenül a TikTok rendszerébe feltölteni, és onnan  eljuttatni különböző streaming szolgáltatókhoz. A ByteDance, az alkalmazás anyavállalata azt ígéri hogy nem számít fel semmilyen terjesztési vagy tranzakciós díjat a művészeknek. Illetve közleményükben arra is kitérnek, hogy amennyiben a TikTok alkotói felhasználják a zenéjüket, a jogdíjak 100 százalékát megkapják az előadók, akik a zenéjükhöz fűződő összes jogot megtarthatják, és nem várnak el tőlük kizárólagosságot sem. Arra nem tértek ki, hogy mi a helyzet a szerzőkkel, pedig az is egy lényeges kérdés lenne.

A SoundOn felhasználók kiválaszthatják, hogy mely streaming szolgáltatásokba kívánják feltölteni zenéjüket. Emellett hozzáférést kapnak statisztikákhoz, a SoundOn marketingcsapatának tanácsaihoz és a TikTok promóciós támogatásához. A zenekari fiók hivatalos minősítést kap, és ott is lehet majd ismerkednie a felhasználóknak a dalokkal.

A TikTok már most is hatalmas hatást gyakorol a zeneiparra, köszönhetően az alkalmazás videóinak, amelyek általában ugyanazokat a fülbemászó dallamokat használják, és óriási megtekintéseket lehet elérni, melynek köszönhetően emberek híressé válnak, dalok pedig visszakerülnek a slágerlistákra.

A TikTok zenei vezetője szerint nekik köszönhető, hogy a fiatalok megismerik a poptörténelmet

A SoundOn potenciálisan még tovább terjesztheti a TikTok befolyását a mai zenei környezetre, egyelőre az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban, Brazíliában és Indonéziában érhető el, és az ezekben a régiókban élő zenészek regisztrálhatnak.

Hirdetés

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

KOMMENT

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
1,000FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Tesztek

Hirdetés
Audiópartnerünk