Hirdetés

Zenészek is tüntetnek a Zöld Pardonért


Több tízezer embert várnak arra a demonstrációra, amelyet szeptember 18-án tartanak a budapesti Műegyetem rakparton a Zöld Pardon megmentéséért. A tüntetésen a magyar könnyűzenei élet szereplői is színpadra lépnek, hogy tiltakozzanak a szórakozóhely bezárása ellen. A szervezők arra kérik a demonstrálókat, hogy az eseményen zöld szín viselésével fejezzék ki támogatásukat.

Többek között a Quimby, a Magna Cum Laude, a Csík zenekar, a Kiscsillag, a Vad Fruttik, a Subscribe, a Bikini, a 30Y, a Pál Utcai Fiúk, valamint Ganxsta Zolee és a Kartell is fellép a Zöld Pardon megmentéséért szervezett demonstráción, amely szeptember 18-án, délután 5 órakor kezdődik a budapesti Műegyetem rakparton. A tüntetést a Facebook csatornáin keresztül szervezik. A közösségi oldalon az elmúlt néhány napban több mint 24 ezer ember értesült a megmozdulásról és eddig 8 ezernél is többen jelezték részvételüket. A szervezők arra számítanak, hogy az eseményig hátralévő közel két hét alatt még tovább növekszik a biztos résztvevők száma és 20 vagy akár 30 ezer fősre is duzzadhat a tömeg.

A kezdeményezés hírére a magyar könnyűzenei élet szereplői is azonnal megmozdultak, hiszen többüknek a Zöld Pardonban indult a karrierje, itt kaptak először lehetőséget arra, hogy nagyobb közönség előtt bemutatkozzanak. A tüntetés szervezői bíznak abban, hogy sikerül meggyőzniük az újbudai önkormányzat vezetőit, változtassák meg eddigi álláspontjukat.

Jelen állás szerint a Zöld Pardon működése 2011. október 31-ig biztosított a jelenlegi helyszínen. A XI. kerülethez nemrégiben beadott szerződéshosszabbítási kérelem ügyében Hoffmann Tamás újbudai polgármester az állítólagos lakossági panaszok magas számára hivatkozva nyilatkozott elutasítóan. A Zöld Pardonnak továbbra sincs tudomása a hely ellen a kerületből érkező, az elmúlt két évből származó hivatalos lakossági panaszról. A közterület-használati szerződés meghosszabbításának ügyében várhatóan a képviselő-testület szeptember 22-i ülésén születik döntés.

Hirdetés

Kommentek

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
1,000FeliratkozóFeliratkozás

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Audiópartnerünk

Friss Lángoló