Hirdetés

Zenéről mesélt nekünk a világbajnok olasz focista, Alessandro Del Piero

Mikor a legtöbben az angolok felett aratott négygólós győzelemről beszéltek, a világbajnok olasz focista, Alessandro Del Piero arról, hogy a hátrányos helyzetű gyerekeknek rendezett CIB Italia budapesti focitáborban edz majd a gyerekekkel, aztán pedig a Lángoló kérdésére a zenéhez fűződő viszonyáról is mesélt. 

Del Piero azon focisták közé tartozik, akinek kifejezetten szoros kötődése van a zenéhez. Egyrészt jelentek meg lemezei, amelyek a gyakorlatban azt jelentették, hogy a Juventus világhíres focistája egy lemezre válogatta a kedvenc aktuális slágereit. Ennél már jóval menőbb az, hogy Marco Materazzival a világbajnokság után a színpadra hívta őket Milánóban a Rolling Stones, és személyes barátság fűzi Noel Gallagherhez, aminek köszönhetően egy Oasis-videóklipben is feltűnt. 

A CIB Bank és a Generali közös programja két év kihagyás után tért vissza, hogy 120 hátrányos helyzetű, de tehetséges gyerek számára ingyenes táborozási lehetőséget kínáljanak, közülük a legtehetségesebbek és családjaik, pedig Olaszországba is kilátogathatnak. 

Del Piero arról mesélt, hogy míg itthon mindenki a magyar és az angol válogatott összecsapását nézte, ő a német-olasz meccset, bár utólag jobban örült volna, ha inkább azt nem látja, miután az olaszok kikaptak. Az esemény után megkérdeztük tőle, hogy milyen zenék spanolták fel a meccsek előtt, és ha most adnál ki best of lemezt, milyen dalok szerepelnének rajta, amire egyszerű felsorolás helyett meglepően hosszú választ adott, íme:

“Abban a szerencsében volt részem, hogy hosszú, 25 éven keresztül átívelő labdarúgó karrierem volt, és egy fél óra nem lenne elég ahhoz, hogy részletesen beszámoljak, milyen zenéket hallgattam a meccsek előtt.

Természetesen fiatalként az akkor menő és aktuális együtteseket kísértem figyelemmel, mint a U2, a Dire Straits, Michael Jacksont, Phil Collinst. És természetesen olasz énekeseket és dalszerzőket, Eros Ramazotti természetesen nagyon közel áll a szívemhez. Ez a karrierem elején volt, és ahogy öregedtem, úgy változott az is, amit hallgattam, jöttek teljesen új stílusok is. Például fiatalként nem nagyon érdekelt a klasszikus zene és az opera, de aztán megismerkedtem Luciano Pavarottival a világhírű tenorral, aki óriási Juventus-szurkoló, és egészen egyszerűen elkezdtem értékelni és élvezni az ő zenéjét. Közben jött a techno és a disco-zene is.

Számomra a zene az varázslat, mágia, mindegy melyik ágáról van szó. Az egyik legutóbbi élményem, hogy Calvin Harris zenéi mennyire feltöltenek és energizál. A zene is része annak, amivel a mindennapi életünket jobbá tudjuk tenni, fejleszteni, érzelmileg gazdagabbá tudjuk tenni magunkat.

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

Kommentek

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
1,020FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

Hirdetés

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók

Audiópartnerünk