Hirdetés

UPDATE: Zenei gigászok násztánca

Azzal már eddig is tisztában voltunk, hogy az elmúlt években a Live Nation az addigi koncertszervezős üzlete mellé elkezdett felvenni más tevékenységi köröket is a működési engedélyére, jelentősen szélesítve ezzel a zenebizniszben elfoglalt helyét. Annyira tehát nem váratlan, hogy az igen erős pletykák szerint most még tovább lép, méghozzá jó nagyot: történetesen összeolvadni látszik a világ egyik legnagyobb jegyértékesítő hálózatával, a Ticketmasterrel. Az így létrejött céget állítólag fantáziadúsan Live Nation Ticketmasternek hívják majd, de hivatalos infó még nincs semmiről, az illetékesek nem nyilatkoznak.

Az összeolvadt óriás már lényegében teljes egészében lefedné a zenei piacot. Valószínű nem véletlen, hogy Madonna, Shakira, vagy Jay-Z már régen kizárólagos szerződést kötöttek a céggel (még a Live Nationnel). Ennek értelmében viszonylag hosszabb távra „eladták magukat” a multinak beleértve a lemezkiadást, a turnék szervezését, a merchandise jogokat és a szponzorációs ügyleteket is. A U2 is az istálló része félig meddig, de ők nem ezt a „360 fokos” teljes körű szerződést írták alá, a lemezeiket továbbra is a Universal adja majd ki. Mellesleg globális szinten tavaly év elején még azt tervezték, hogy a livenation.com lesz a világ legnézettebb zenei portálja. Nos, még közel sem az…

A Live Nationnek amúgy van Magyarországon is képviselete. Ők szervezik többek között az AC/DC, a Depeche Mode, Beyoncé, vagy Lenny Kravitz koncertjeit is ebben az évben (megtermészetesen a Madonnát is, ha lesz). 

UPDATE: Létrejött az együttműködés Live Nation Entertainment néven, és egyelőre csak az Egyesült Államokban érvényes.

Még több Popcorn

Connect funkcióval újít a Tidal

A streamszolgáltatás saját alkalmazását használhatjuk akár a CD-nél is jobb minőségű zenehallgatásra.

Két bónuszrészt kap az Eufória, az egyiket még idén

A zenében is nagyon erős sorozatnak már készül a második évada, de előtte még kapunk valamit.

Eladó a Bárányok hallgatnak című filmből ismert horrorház

Buffalo Bill házát egész olcsón meg lehet venni.

Kommentek

35,017KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
695FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Audiópartnerünk

Friss Lángoló

Flying Angels – Jön az új Trottel-lemez, itt egy dal róla

Természetesen a Talayapa projekttől is markánsan új megszólalásra számíthatunk.

Időkapszula 2000-be – 20 éves a Linkin Park debütalbuma

Minden idők egyik legsikeresebb debütlemeze ez, és az egyik legfontosabb alapműve nemcsak a felemás megítélésű nu-metal hullámnak, hanem az egész ezredfordulós popkultúrának.

A nők jogaiért küzd egy igazi girl power csajbanda Nyugat-Afrikából

A 10-17 év közötti lányok a zenéjükkel hívják fel a figyelmet az egyenlőtlenségre egy olyan helyen, ahol egyébként iskolába sem járhatnak.
00:03:34

A Scooter nem tud hibázni – Itt van 2020 himnusza

Zseni zene, zseni klip, zseni szöveg.

Jön az új Sigur Rós-lemez, de nem olyan, amilyet gondolunk

Egy 2002-es különleges projektjük felvételét adják most ki.