Hirdetés

Zenei filmekre és showcase-koncertekre ír ki pályázatot a Budapest Ritmo

Európa egyik legnagyobb világzenei showcase-fesztiválja idén először filmprogrammal is jelentkezik. A fesztivál zenekarok számára hirdet pályázatot két kategóriában: zenei filmek kreatív koncepcióit és showcase-koncertre való jelentkezést várnak a szervezők.

Jövő tavasszal pár napra újra Budapest lesz a világzene fővárosa – a Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo a régió legfontosabb showcase-fesztiváljaként évek óta a nagy találkozások és meglepő zenei felfedezések helyszíne. A 2022-es fesztivál most először zenei filmprogrammal is jelentkezik, ennek keretében a koncertfilmeken és videóklipeken túlmutató zenei filmes alkotások elkészítésére ír ki pályázatot a szervező Hangvető.

A Budapest Ritmo három helyszínen, több mint 15 koncerttel, showcase-programmal, konferenciával, networking eseményekkel és filmprogrammal várja a látogatóit 2022. április 7–10. között. A fesztivál négy headlinert már bejelentett: az izraeli–perzsa Liraz, a nyugat-afrikai Amadou & Mariam, a portugál fado-énekes António Zambujo és az indonéz–holland–guineai–magyar fúziós jazzt játszó BOI AKIH után a következő hetekben még több fellépő kilétét fedik majd fel a szervezők.

Pályázat műfajteremtő zenei kisfilmekre

Zenészek és zenekarok kreatív filmes pályázatait várja a Budapest Ritmo: világ- és népzenében, vagy ezek határterületein alkotó zenészek, zenekarok pályázhatnak kreatív filmes koncepcióval, olyan ötletekkel, amelyek művészeti értéket, a megszokott kereteken túlmutató koncepciót, újító, kreatív látásmódot képviselnek.

A pályázat két fordulóból áll: az első fordulóba 8 jelentkező jut tovább, majd egy zenében és filmben is jártas mentor segítségével véglegesítik a koncepciót. Végül 2 pályázó koncepcióját választja majd ki a szakmai zsűri, melyek megvalósítására és bemutatására a fesztivál biztosít keretet. A kész filmeket jövő tavasszal a Budapest Ritmo filmprogramján mutatják be.

A kreatív koncepciók leadási határideje 2021. december 31. éjfél. A pályázat további részletei a Budapest Ritmo weboldalán olvashatóak.

A 2022-es Budapest Ritmo filmprogramját a 2021-es online verzió ihlette: a karantén alatt magyar rendezők 4 olyan különleges zenei kisfilmet forgattak, ami túlmutatott a koncertfelvételeken vagy a megszokott klipeken, promóvideókon. A Mordái Reisz Gábor és Szimler Bálint által rendezett izgalmasan hátborzongató filmje, az Odd IDés Szilágyi Fanni városi dzsungelbe ültetett koncertfelvételeCserepes Károly zenéjének vizuális megjelenítése Karcis Gábor és Kálmán Mátyás által, vagy a Dresch Vonós Quartet neonfényes éjszakai koncertje Damokos Attila rendezésében a zenei filmek műfajának kereteit feszegette, meglepve a szakmai és laikus közönséget is. A négy rövidfilmet nagy vásznon először a 2022-es Budapest Ritmón mutatják majd be.

A filmprogram részeként a magyar zenei rövidfilmek mellett zenei témájú dokumentumfilmeket is vetítenek majd, és nemzetközi filmes networking események, beszélgetések is várhatóak.

Lépj fel nemzetközi közönség előtt, Budapest szívében!

Végre újra nemzetközi fellépőkkel érkezik a Budapest Ritmo – így jövő tavasszal újra lesz showcase-színpad a Szimpla Kertben. A showcase versenyprogramjába friss, feltörekvő, külföldi színpadra kész zenekarok pályázatait várják a szervezők. Magyarországi és határon túli magyar világ- és népzenészek, zenekarok pályázhatnak fellépésre 2021. január 7-én éjfélig.

A nemzetközi szakmai zsűri által kiválasztott legjobb produkciók a Szimpla Kertben mutatkozhatnak be az egész Európából Budapestre érkező zeneiparban jártas közönség előtt. A Budapest Ritmo Showcase kiváló alkalom a kapcsolatépítésre vagy akár a külföldi fellépések, turnék lekötésére is.

Hirdetés

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

Kommentek

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
1,000FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

Hirdetés

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Programok

Lemezkritikák

Beszámolók

Audiópartnerünk