Hirdetés

Zeit – Itt egy új Rammstein-videó, jön a lemez

Azt már lehetett tudni, hogy a Rammstein a covid alatt írt egy új lemezt, meg azt is, hogy idén ki szeretnék adni. De aztán jött olyan hír is, hogy a papírhiány miatt csúszik a dolog, igaz, dátumot nem mondtak, hogy mikorról csúszik hová.

Most viszont itt a hír, hogy a Zeit címet viselő lemez április 29-én jelenik meg, a címadó dal pedig már elérhető minden digitális streaming felületen, sőt, hamarosan 10”-es vinylen és CD-n is. A dalhoz készült klipet Robert Gwisdek színész-zenész rendezte, akinek ez az első közös munkája a zenekarral.

A most megjelent dal a transzcendencia és a múlandóság témájával foglalkozik; azzal, hogy mennyire kétségbeesetten kapaszkodunk a boldog pillanatok utolsó morzsáiba.

Alább három verzióban is meghallgatható a dal: az eredeti mellett a Grammy-jelölt Ólafur Arnalds írt egy neo-klasszikus változatot, a korábban Norah Jonesszal és Max Richterrel is együtt dolgozó producer, Robot Koch pedig egy elektronikus verziót készített a Zeit-ból.

Az április végén megjelenő lemezből több változat is készül: a standard CD mellett egy 20 oldalas könyvecske is lesz, a deluxe kiadásban pedig egy 56 oldalas füzet, maga a csomagolás pedig hat panelből áll majd. A Zeit természetesen megjelenik dupla LP-n is, amelyhez egy szintén húszoldalas nagyalakú booklet készül. A lemez anyagát a franciaországi St. Rémy de Provence-ban rögzítették Olsen Involtini producerrel együtt, akivel előző, cím nélküli albumán is közösen dolgozott a zenekar.

Fotó: Bryan Adams

Az albumborító fotójának egyébként nemcsak a helyszíne különleges (az együttest a berlini Aerodinamikai Parkban pózolt, a légi kutatások központjaként szolgáló Trudelturm torony lépcsőjén), hanem a fotós is, aki a többszörös Grammy-díjas Bryan Adams volt.

Itt a videó:

Amúgy rögtön remixek is vannak hozzá ebben a lejátszási listában:

Hirdetés

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

Kommentek

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
1,000FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

Hirdetés

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Programok

Lemezkritikák

Beszámolók

Audiópartnerünk