Hirdetés

Zápor címmel új EP-t adott ki a Thy Catafalque

Rögtön itt az elején pontosítsuk is a címet: a Zápor a Thy Catafalque Köd utánam CD-s díszdoboz bónusz korongja, ami eddig csak annak a részeként volt elérhető. A csomagban amúgy Kátai Tamás Thy Catafalque-vezér munkái kaptak helyet, kivéve a Gire egyetlen lemezét.

A Zápor most jelenik meg először digitálisan, méghozzá Radnóti Miklós halálának évfordulója alkalmából. A költő nagy hatással volt Kátai munkásságára, ő pedig így tiszteleg előtte.

Az EP-n amúgy a Radnóti-versfeldolgozáson kívül négy másik szám (Csillagkohó, Neath Waters, Kék ég karaván, Héja-nász az avaron) is hallható. Az öt dal már korábban megjelent a 2004-es Tűnő idő tárlat lemezen, de Kátai részben újravette ezeket: új basszussáv került rájuk, a női éneksáv most már Horváth Martina Veronikától származik, a dobsáv is új, valamint brácsa is került rá Hegyaljai-Boros Zoltán játékának köszönhetően. Szóval igazi különlegességek. Ráadásul újra is lett keverve a remaster mellett az egész.

Az EP egyelőre ingyenesen letölthető a Bandcampről, de jövőre fizikailag is megjelenik a fentebb említett díszdobozon kívül is. De akár itt is meghallgatható:

Hirdetés

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

Kommentek

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
912FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Programok

Lemezkritikák

Beszámolók

Audiópartnerünk