Hirdetés
Hirdetés

Zajos, csúf és mocskos – Új dal az Unsane-től

unsane.jpg

Nem tudom, mennyire ismeri a közönség az Unsane munkásságát, az viszont biztos, hogy New York-i noise rock trió már vagy harminc éve az underground egyik legbiztosabb oszlopa. Na persze nem az a szépen faragott, cirádás fajta. A Chris Spencer vezette zenekar Fix It címmel hozott ki új dalt, amely egy hamarosan megjelenő 7 inches kislemez előhírnöke, és nagyjából pont olyan zajos, csúf és mocskos, mint minden, amit eddig csináltak a fiúk.

Épp azon gondolkodjam, hogyan is kellene bemutatnom az Unsane zenéjét az olvasóknak, amikor V. Ádám barátom, öndefiníciója szerint dunakanyari illetőségű műfordító, emellett levitézlett basszusgitáros, beelőzött egy facebookos chatablakban. Ő a következőket mondta róluk: 

Szerintem az Unsane együttes a világ egyik legjobb zenekara. Egyrészt Chris Spencer ijesztőségi faktorban dobogón áll Dixie Dave Collins és Mike “Muleboy” Makela mellett, másrészt ennyire goromba hangzást soha senki nem rugdosott még ki Telecasterből. Ne menjünk el szó nélkül Dave Curran basszusgitárhangzása mellett sem. Ha újjászülethetnék, Dave Curran basszusgitárhangzása lennék. A Signorelli-Curran ritmusszekcióval pedig kizárólag a helmetes Stanier-Bogdan-kettős veszi fel a versenyt. De szerintem ez már erőltetett, mint ahogy az is, hogy Chris Spencer, meg az Unsane olyan, mintha a rettenetesen beheroinozott Page Hamilton kiegyenesített kaszával venné rá Staniert és Bogdant arra, hogy bluest jammeljenek vele. Az ő nevükhöz fűződik a VILÁGTÖRTÉNELEM LEGZSENIÁLISABB VIDEÓKLIPJE, mégpedig a Scrape, amit nézve fizikai fájdalmat érzel.

Miután cimborám tökéletesen megfogalmazta a zenekar lényegét ebben a pár sorban, nem is szaporítanám a szót fölöslegesen, inkább hallgassátok meg az új dalt, méltó az eddigiekhez. Ádámot meg majd meghívom egy sörre ezért a jó kis postért cserébe.

spot_img

Kommentek

[gs-fb-comments]
37,438KedvelőTetszik
2,929KövetőKövetés
1,120FeliratkozóFeliratkozás

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Audiópartnerünk

Friss Lángoló