Hirdetés
Hirdetés

What’s Mine Is Mine – Premieren a The Anahit új dala

Lángoló Premier

A popzene sötétebb területén mozgó The Anahit története Londonból indult, ugyanis Csányi Rita, a zenekar frontembere itt tanult a neves Institute of Contemporary Music Performance kortárs zenei egyetemen. A zenekar nevét az örmény mitológiából kölcsönözte – Anahit a termékenység és a gyógyulás, a bölcsesség és a víz istennője -, ami nem véletlen, hiszen Csányi felmenői közt is találunk örmény gyökereket. Ez összecseng azzal, hogy zenéjükben is központi szerephez jut a nőiesség megélése, kifejezése Csányi szövegein és énekhangján keresztül.

Hirdetés

Egyébként nem sok idő telt el a The Anahit harmadik, Let Me Inject You With My Sins… című nagylemezének megjelenése óta, ami a mérgező kapcsolatokról szól és azt fejtegeti, hogy van-e kiút az ilyen fájdalmas és bántó együttlétből. Bár a lemez végén megcsillan a remény, most ismét egy mély és kemény témával térnek vissza, amit a Lángolón lehet először meghallgatni.

What’s Mine Is Mine című daluk olyan társadalmi problémára reflektál, ami napjainkban nagyon sok nő életére hatással van. Csányi Rita:

„Ezúttal kevesebb metaforát használtam a dal írása során. Nem volt ez tudatos, csak így jött, elkapott egy érzés és nagyjából két óra alatt meg is született. Azt hiszem ez a fajta természetes egyszerűség még jobban erősíti a tartalmat, és még jobban képes a szívekre hatni.

A tartalom eléggé egyértelmű: Nem hiszem, hogy bárkinek is joga van eldönteni helyettünk, hogy mit tegyünk a saját testünkkel és lelkünkkel. Ezt a szabadságot nem veszíthetjük el.”

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

39,005KedvelőTetszik
3,064KövetőKövetés
3,850FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók