Hirdetés

We Are One – Ladánybene 27-klippremier

Új kislemezzel és hozzá kapcsolódóan új videoklippel jelentkezik az idén éppen 27 éves Ladánybene 27, akiknél jelentős tagcserék is történtek mostanában, új, fiatal zenészek csatlakoztak az együtteshez. A We Are One című, teljes egészében angol nyelvű EP címadó dalához a Frisk Media által készített videoklip most először itt a Lángoló Gitárokon látható a lapozás után, ahol a friss kiadványról és az új tagokról is bővebben szót ejtünk.

Az új kislemezen három szám kapott helyet: a fent hallható/látható címadó dalban az idei évtől állandósult LB27 Brass szekció is bemutatkozik, a második, Tell You című dal a jamaicai hegyekben (Blue Mountain) élő rasták által különböző dobokon és ütős hangszereken játszott nyahbinghi stílusban íródott, a harmadik dal pedig a tavaly már koncerteken és a rádiókban is sikereket elérő Feel Di Roots című szerzemény.

Mindhárom szám szövegét Gregory G. Ras, fiatal hazai reggae énekes/zenész, a Riddim Colony frontembere írta jamaicai angol, azaz patois nyelven. A zenéket László M. Miksa és Bokó Zoltán billentyűs szerezte, a dalok végső formájukat a zenekari próbákon kapták meg.

A We Are One EP egy tisztán angol nyelvű anyag, amivel a zenekar a hazai megjelenések mellett a külföldi jelenlétét is igyekszik erősíteni.

Az EP felvételei Koroknay András hangmérnök közreműködésével a Metropol Stúdióban zajlottak, a keverési és mastering munkák Deseő dBalage hangmérnök segítségével a DSM Stúdióban készültek.

A kislemez zenei rendezője László M. Miksa, különlegessége pedig, hogy ezen az anyagon dolgozott utoljára Árokszállási RasTamás, a zenekar alapító dobosa, aki 2012 januárjától már nem tagja a formációnak. Helyét az idei évtől a Knotty Headz korábbi dobos-énekese, Krecsmáry Zsolti foglalja el.

De nem ő az egyetlen fiatal zenész, aki mostanában csatlakozott az együtteshez: egészen pontosan 5 új taggal bővült a zenekar. A billentyűs "szakosztályt" 2010 tavasza óta Kálmán András (Kálmi) erősíti, az idei évtől állandósult LB27 Brass szekció soraiban Görögh Dani (trombita), Pásztor Ákos (szaxofon), Hegyi Viktor (harsona) játszik.

A We Are One kislemez kiadását egyébként a Ladánybene 27 zenekar frissen alapított, saját kiadványokkal foglalkozó label-je, a Roots Reaktor Records végzi.

Hirdetés

Kommentek

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
1,000FeliratkozóFeliratkozás

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Audiópartnerünk

Friss Lángoló