Hirdetés
Hirdetés

Warm Is Warm – Premieren és dalról dalra NOIRA debütáló EP-je

Rajcsányi Nóri, alias NOIRA debüt EP-je, az ötdalos „Warm is Warm” a nagyon szoros, életre szóló kötelékek szépségeiből és nehézségeiből inspirálódva íródott, alternatív R&B/Soul/Neo soul stílusokban.

„Amikor olyan szinten vagy tisztában a másik személyével és minden apró dolgával, mintha a kedvenc könyvedből olvasnád a kedvenc karaktered több ezer oldalon át bemutatott jellemzését nap, mint nap.”

Hirdetés

A dalszerző-énekes NOIRA dalai mind személyes érzelmi élményeket dolgoznak fel, és egy dal kivételével az EP összes szerzeménye Gyarmati Fanny egyedülálló hangszerelésének és produceri munkájának az eredménye – mindegyik általa producerált dalban ő játssza a gitár és basszusgitár szólamokat, a címadó Warm Is Warmba pedig élő dob és trombita is került Ferencz László és Macskin Dávid közreműködésével. A NOIRA-hangzáson, vagyis a dalok keverésén és masterelésén a kezdetektől Stámusz Feri dolgozik.

Dalról dalra az EP Noira tálalásában:

  1. I Welcome You

Az „I welcome you” a lemez közel 2 perces intro-ja. A telefonnal felvett énektémámra írta meg Fanny a dal hangszerelését és egy a szívemhez nagyon közel álló stílusú R&B track-é formálta. A dal szövege a hosszú távollétek utáni találkozások mámoráról szól, izgalmas hasonlatokkal bemutatva, hogy milyen érzés viszontlátni a szerelmünket. A hangsúlyos háttérvokálokkal is ezeknek a felfokozott érzelmeknek az intenzitását szerettem volna átadni.

  1. Weak Girl

A környezetemben szinte csak erős csajokat, nőket ismerek, de sokszor tapasztalom azt is, hogy nagyon ritkán adjuk meg magunknak azt a szabadságot, hogy egy kicsit gyengének mutatkozzunk. Ez a dal a párkapcsolatokban vagy igaz baráti kapcsolatokban iránt érzett feltétlen bizalomról szól, amiben lehetőségünk lehet arra, hogy akkor is teljes mértékben önmagunk lehessünk, amikor nem minden oké velünk. Produceri szempontból szerintem az egyik legizgalmasabb dal, a vocal-pad-ek a kedvenceink benne Fannyval. Ez volt az első dal, amit Fanny producerált nekem, eredetileg 2 akkordra írtam.

  1. You

A You a legelső dal, amit megírtam és kiadtam és nagyon büszke vagyok rá, hogy ezzel a dallal indultam el, mint NOIRA. Ennek a dalnak még Stámusz Feri volt a producere és nagyon sok stúdió-órát fektettünk bele, mire úgy éreztem, hogy tökéletes. Pedig pont a tökéletlenségekben rejlő tökéletességről szól és a szerelmemnek írtam. A gitártéma megírásában Havai Gábor segített nekem és ő is játszik a dalban.

  1. Warm Is Warm

„Warm is warm, like you just said…and we’ll never get cold!” – így kezdődik a Warm is Warm szövege, és azért is választottam az EP címadó dalának, mert tökéletesen meghatározza az egész lemez személyes hangvételét, hiszen ez a sor is egy szoros ölelés közben hangzott el, mielőtt dalszöveggé formálódott volna. Ezzel a dallal a tőlem eddig megszokott érzelmes, lágy vokálokkal teli, chill-es R&B/soul repertoárba bekerült egy tempósabb, élő hangszeres layerekkel teli track (gitár és basszusgitár: Gyarmati Fanny, dobok: Ferencz László, trombita: Macskin Dávid). Az utóbbi években szinte csak brit R&B előadókat hallgatok és ezek a hatások ebben a dalban köszönnek vissza először, de biztosan nem utoljára.

  1. Meant To Fall

A Meant to fall-t a se-veled-se-nélküled kapcsolatok magasságairól és mélységeiről, illetve a párkapcsolatok kezdeti bizonytalanságairól írtam a legjobb barátommal és az akusztikus gitárommal, még a pandémia kezdetén, az első karanténidőszakban. Fanny produceri munkája révén egy finom, érzelmes vokálokkal teli, de mégis bólogatós R&B track lett belőle, amit nagyon szeretünk az élő fellépések legvégére hagyni, mert a hangzása nagyon visszatükrözi a dalszöveg pozitív, reményekkel teli vibe-jait és nagyon felemelő végkicsengése van.

Az EP vizuális megjelenítésén ők dolgoztak: Vadas Géza akusztikus live session videót forgatott két dalhoz – Meant to fall és Warm is warm – Buda egyik legszebb, eldugott részén: https://youtu.be/3Cm9iyWiOxk

Az EP fotós cover story-ját Horváth Miklós (@miho82_) készítette – fókuszban a városi létben leginkább életre kelő NOIRA-val, a lemezborítót pedig Pint Sophie (@sophiepint) tervezte.

A Warm is Warm EP dalai élőben először 2022. június 9-én mutatkoznak be a nagyközönség előtt a Millenáris Parkban található Zsiráf Buda teraszán – a live felállásban ezúttal Gyarmati Fanny (gitár) és Ferencz László (dob) mellett Macskin Dávid (trombita) is játszik majd, illetve különleges vendégként Szczuka Panka, a Flanger Kids énekese is erősíti a vokálszekciót.

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

39,012KedvelőTetszik
3,068KövetőKövetés
4,580FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók