Hirdetés

Vlagyimir Putyin állítólagos táncgépe több kérdést is felvet

Tagadja Vlagyimir Putyin, hogy övé lenne az a 400 milliárd forintot érő titkos luxusvilla a Fekete-tengernél, amelyről  Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikus azt állítja, hogy az orosz elnöké – írta az MTI. Az oknyomozó Navalnij által alapított Korrupcióellenes Küzdelem Alapítvány (FBK) január 19-én tett közzé egy kétórás dokumentumfilmet a villáról és a bonyolult kapcsolati hálóról. Állítása szerint egy építési vállalkozótól szerezte meg az alaprajzot és a látványterveket, aki szivárogtatni szeretett volna, mert annyira feldühítette a fényűzés.

A legtöbben elsiklottak afelett, hogy a játékszobában egy villogó, zenélő, monstrum, egy Dance Dance Revolution nevű gép áll.

A Vice azonban feltárta, hogy mennyi lehet az esélye annak, hogy az orosz elnök kifejezetten szeretett volna egy táncolós játékot, és azon ugrálgat szabadidejében.

Mi is az a Dance Dance Revolution?

1998-ban Japánból indult a Konami vállalat fejlesztése. Több változatban is elérhető, az egészen kicsi, összecsomagolható otthoni táncmatractól, a sokkal komolyabb, már-már színpadra hajazó méretekig. Annyira népszerű, hogy az összes játékkonzolon is elérhető, a felhasználók pedig alig várják a frissítéseket az éppen aktuális slágerekkel.

Dance Dance Revolution a látványterveken, a kastélyhoz, ami állítólag az orosz elnöké. Fotó: Anti-Corruption Foundation

A játék lényege, hogy különböző stílusú dalokra kell úgy táncolni, ahogyan a világító padlón mutatják a nyilak és a fények. Ahogy ez lenni szokott, egyre gyorsabb és egyre összetettebb a koreofráfia, amíg az elején csak jobbra-balra kell lépdelni, később már több irány, forgások is szerepelnek a mozdulatokba, és az egész akár egy keményebb kardiozásnak is beillene.

Putyin már többször bizonyította, hogy a sport nem áll tőle messze, azt viszont nehezebben látja maga előtt az ember, ahogyan Shakira Waka Waka című klasszikusára ugrál.

A felvételek alapján két játékos táncversenyére alkalmas, hatalmas tévével megtámogatott Dance Dance Revolution áll a kastélynak is beillő épület egyik szobájában.

via GIPHY

Látványterv, de túl nagy hangsúlyt kap a játék

A Vice arra jutott, hogy bár a felvételek nem a kész állapotot mutatják, de mivel a játékgép nem csak a háttérben szúrható ki a látványterven, hanem két kép is kifejezetten azt mutatja, így valószínűleg tényleg létezik. Ráadásul ha kápolna, és föld alatti hokipálya és egyéb nem éppen szokványos kiegészítők is tartoznak a házhoz, akkor egy ilyen gép már nem is dob olyan sokat a költségeken.

A videóban látszik, hogy egy játékszoba része, benne billiárdasztallal, játékgépekkel, aminek használata közben azért egyszerűbb elképzelni a ház állítólagos urát, mint táncpárbaj közben.

Szakértők szerint nem érdekli Putyint a tánc

Mark Galeotti, aki Oroszország szakértő, a táncgép hátteréhez annyit fűzött, hogy az orosz elnök lánya, a Németországban élő Jekatyerina Putyina nagy sikereket ért el akrobatikus táncban. Az egyetlen utalás Putyinra és a Dance Dance Revolution gépre egy 2014-es fanfiction műben található, a kitalált történetben Putyin táncos karrierjét édesapja, Joszif Sztálin akadályozza.

Aric Toler, a Bellingcat oknyomozó újságírója elmondta, hogy a megszerzett tervrajzok megfelelnek a látványterveknek, de valószínűnek tartja, hogy a 17691 négyzetméteres kastélyban vannak olyan szobák, ahova Putyin soha nem fogja betenni a lábát, és nem is minden részlet szolgálja feltétlenül az ő kedvét. Toler szerint lehet, hogy a Dance Dance Revolution inkább a látogatói vagy éppen a látogatói gyerekeinek a figyelmét kötik majd le, hogy addig a többiek nyugodtan tudjanak pihenni vagy éppen az üzletről beszélgetni.

 

via GIPHY

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

38,854KedvelőTetszik
3,019KövetőKövetés
2,240FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés

Tesztek

Audiópartnerünk