Hirdetés
Hirdetés

„Visszatértem ahhoz, amit a legjobban szeretek” – Premieren Juhász Marci 33 című dala és klipje

Új videóklipes dallal jelentkezett Juhász Marci. A 33 címet viselő dal egy különleges alkotás, amit saját születésnapjára készített az énekes-dalszerző. Juhász…

Hirdetés

… az elmúlt 33 évről:

Nagyon érdekes 33 évem volt, amit meg szerettem volna osztani azokkal az emberekkel, akik kíváncsiak rám. Messziről indulok, egy borsodi kis faluból, bár hála istennek egyre többen ismerik a falum nevét, Múcsonyt. Néha összeveszünk még a haverokkal is, hogy kell írni: rövid u-val vagy hosszú ú-val, a falusiak is vitatkoznak rajta, na de mindegy. Mostanában egyre több képet kapok rajongóktól, barátoktól, Múcsony táblával. Ez rohadt jól esik. Lassan olyan lesz az embereknek, mint a Road rajongóknak Domoszló. Ebben a három percben összesűrítettem az élettörténetem.

… a karrierjének legfontosabb pillanatairól:

Az első fontosabb momentumom, amikor általános iskolában az énektanárom felfedezte, hogy tudok énekelni és elkezdett velem foglalkozni. Vele tíz évig együtt dolgoztunk és rengeteg népdalversenyt megnyertünk. Utána a 2012-es Csillag születik, ahol a döntő előtt estem ki, és beleláttam abba a rohadt nagy gépezetbe, megtapasztaltam, hogy egy kereskedelmi tévécsatorna mit és hogyan csinál.

Még abban az évben megtaláltak Cicóék és így lettem a Nomad zenekar frontembere, onnan kijött négy stúdió- és egy koncertalbum. Majd onnan nyolc év után szomorúan, de kiszálltam, mert sajnos már nem volt ugyanaz az egész, mint amikor elkezdtük. Így visszatértem ahhoz, amit mindig is a legjobban szerettem: egy gitár, egy szájharmonika és én.

… a friss klipről:

Ezt a kis videóklipet én vágtam össze, lehet nem profi, de én nagyon szeretem, a szívem benne van. Volt négy videókazettányi, nagyjából tizenhat órányi anyaga a szüleimnek, amiben leginkább gyerekkori videók vannak rólam, az öcsémről és a szűk családi körről. Ezt én digitalizáltam és ebből használtam fel egy pár snittet. Fontos volt, hogy a keresztelőm benne legyen, ennek a felvételnek örültem a legjobban.

Na meg a dalban van egy olyan szöveg, hogy 33 angyal kísért az úton el. Ezt a 33 embert is szerettem volna elrejteni a videóban, sajnos nem mindenki fért végül bele.

… az egyedül alkotásról:

A hátránya az az hogyha valamit elrontok nem tudok mutogatni másra, hogy na ő miatta van. Az előnye pedig, hogy olcsóbb a benya, egy kis autóban is elférek, ha koncertekre kell menni.

Viccet félretéve, amúgy van sok előnye és hátránya is. Egy szál gitáron például nehezen tudok egy fesztivál headliner zenekara lenni, ez egy hátrány. Viszont mivel nagyon könnyen mozgatható a produkció, ezért elég sok helyre hívnak nagy zenekarok vendégnek így sokan megismernek, na ez egy óriási előny!

… a következő lemezről:

Nagyon szépen haladunk, perpillanat négy dal már teljesen készen van. Ez az album kicsit más lesz, mint az eddigiek. Egy nagyon neves zenész barátommal Vidák Robival is összedolgozunk a műhelymunka során: már kettő dalt is irtunk rá közösen.

A lemez producere Dankó Zsolti (Triek), most talán még kevesebben ismerik a nevét, de hamarosan mindenki fogja. Szerintem rettenetesen tehetséges, és nagyon jó vele dolgozni, mert óriási szíve van. Neki is készül a lemeze, amin meg én leszek a vendég, lesz egy közös dalunk, amit Szakács Gergővel írtak.

… a közeljövőről:

Az év már hála istennek szépen tele van koncerttel, és a nyári dátumok már kint is vannak. Aki kicsit szemfüles, az észrevette, hogy bizony van kettő olyan koncertem is, ahova Juhász Marci Band név van kiírva. Már elárulhatom, hogy a február 9-i Barba Negrás nagy zenekaros felállás annyira tetszett az embereknek, hogy elhatároztam, folytatjuk a zenekaros verziót is.

A klip:

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

38,993KedvelőTetszik
3,062KövetőKövetés
3,850FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók