Hirdetés
Hirdetés

Visions – Premieren a Laborant első lemeze

A Laborant project megálmodója és életre hívója Árvai Krisztián ‘devon’, akinek neve a Black Nail Cabaret-ból lehet ismerős, mint zeneszerző, hangszerelő, zenei producer, illetve jelenleg is aktív tagja billentyűsként a zenekarnak.

„A több éves közös munka több hektárnyi demót és kidolgozatlan zenei alapot hozott létre a stúdiós merevlemezeken, illetve hangszerek memóriájában. Ezek az alapok sokáig csak lapultak a háttérben várva, hogy egyszer visszatér a gazdájuk, és felteszi őket a soron következő lemezre. Sajnos a legtöbb ilyen alap nem passzolt bele a készülő lemezek profiljába, vagy csak egyszerűen nem érződött rajta a BNC-vibe. Kidobni, törölni viszont nem akartam ezeket a gyöngyszemeket, így jött az ötlet, hogy keresek a demókhoz passzintható karaktereket, énekhangokat.”

Hirdetés

– mondta a Lángolónak Árvai, majd folytatta

“Az alap koncepció rém egyszerű volt: hívjunk meg zenész barátokat egy közös ötletelésre, mutassuk meg a követőinknek, hogy a barátságunk több annál, minthogy csak integessünk egymásnak a közösségi média platformokon. Hagyjunk lábnyomot az underground szcénában, egy lenyomatot, amire mindig büszkén és szeretettel gondolunk vissza még akkor is, ha ezért rövid időre el kellett hagynunk a komfort zónánkat.”

Árvai a Laborant projectbe szeretne még több barátot meghívni a jövőben, nem csak énekesi poszton. Hangszeresek, fotósok, videósok, grafikusok, animátorok, képzőművészek stb.

„Rengetegen vagyunk, akiknek szüksége lehet friss ötletekre, egy laborra, ahol szabadon alkothatnak valami újat, valami furcsát, érdekeset.”

Árvai a dalokról:

„Víziók. A lemezen közreműködő művészek munkáját már évek óta nyomonkövetem, sokat ábrándoztam egy-egy collab lehetőségén. Az, hogy nekem folyamatosan látomásaim lesznek ahogy odaülök a hangszereim közé, ezt a legtöbb ismerősöm tudja. Vajon össze lehet-e párosítani ezeket a látomásokat a kedvenc magyar énekeseim elképzeléseivel, rutinjával?

Ezekre a kérdésekre kerestem a választ, és most egy kifejezetten nem mainstream irányú lemezen meg is válaszolom magamnak, illetve a közreműködő alkotóknak. A kihívás egyszerűen volt megfogalmazva: hallgasd meg a zenei ötleteimet, és add hozzá a sajátodat. Rugaszkodj el a szokásaidtól, kiabálj / sikíts ha ahhoz van kedved. A lényeg, hogy élvezzük, amit csinálunk.

Borzasztóan örülök, és megtisztelve érzem magam, hogy a lemezen közreműködő művészek csípőből igent mondtak a felkérésemre. Köszönöm Josef Stapel, Puskás Dalma, Manoya, Kaiko, imanexperiment, Emke és Szabó Tamás ‘Tonyo’, nagyot mentetek.”

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

38,988KedvelőTetszik
3,060KövetőKövetés
3,820FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók