Hirdetés

Virtuális koncerteken is be lehet kiabálni a közönségből

Személyesebbé tenné a Harman a virtuális koncerteket a legújabb fejlesztésével, amit első körben autós koncertekhez szánnak, de a technológiának nagyobb sikere lehet az online platformokon.

A Samsung leányvállalata az amerikában népszerű autós koncertekre reagált egy új autó-audio technológiával. A hangrendszer a legtöbb autóban olyan, amilyen. ha újabb az autó, akkor jobb, ha régebbi, akkor nem annyira, kivéve ha kifejezetten sok energiát fektet valaki abba, hogy milyen a hangcucca. De az egészen biztos, hogy egyik sem autós koncertekre lett kitalálva, és egyik sem képes a két irányú interakcióra. Na ebben jöhet változás.

A Harman kifejlesztette a Live Interactive Virtual Experience (rövidített nevén L.I.V.E.) platformot, ami távolságtartás vagy eleve a helyszíntől nagyon távol lévő koncertnézők számára is lehetővé teszi az interakciót az autóból vagy otthonról.

Azonnali visszajelzés a zenekarnak az autóból, de megoldható ugyanez mobilról is. Fotó: Harman

Csak a sört lesz nehéz a zenekarokokhoz vágni

A koncertlátogatók és a zenekar közötti kommunikáció sokkal egyszerűbb lesz, hiszen az online koncertek világában sokszor a zenekar is furán érzi magát, mikor befejez egy dalt vagy a koncertet és néma csend fogadja. Életszerűtlen, hogy egy laptopon nézik a kommenteket, ahogyan azt is sokan hiányolják, hogy nem érzik a közönség szeretetét, gyakorlatilag olyan, mintha a négy falnak játszanának.

A Harmon fejleszése a következőket tudja majd:

  • lehet tapsot küldeni, éljenezni, vagyis lesz közönségzaj
  • el lehet küldeni, hogy melyik dalt várják, pont úgy mint mikor koncerten kiabálják be az emberek
  • vagyis a zenekarnak lehet üzengetni akkor is, ha nincs ott az illető
  • az előadó ezekre azonnal reagálhat
  • desktopon vagy mobilon lehetőség van arra is, hogy különböző kameraállások közül válogassanak a felhasználók, vagy megtudjanak infókat a dalról, beleértve a dalszöveget, és a hangszereket is.
  • Egyedi, hangzáspreferenciához igazított hang.

Az autókba pedig egy Personal Audio Headrest nevet kapó fejlesztést mutattak be, amit a gyártók építhetnek be az új modellekbe. Térhatású, de részleteiben testre szabható élményt ígér. Több kamera figyeli majd a fej mozgását, sőt rögzítik is a kocsiban éneklést, a virtuális asszisztens, pedig klipet vág belőle, és el is küldi annak, akinek a sofőr szeretné.

Mindenki számára egyénre szabható hangélmény. Fotó: Harman

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

KOMMENT

37,330KedvelőTetszik
2,909KövetőKövetés
1,090FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés

Tesztek

Audiópartnerünk